5 duhovnih razloga zašto ste obeshrabreni

Može biti iznenađujuće čuti da neki duhovni čimbenici doprinose našem obeshrabrenju. Evo zašto ste obeshrabreni!

Vrlo lako je otkriti očigledan uzrok obeshrabrenja, kao što su kritike na poslu ili problemi u vezi. Ali mogu postojati suptilni, manje očigledni faktori koji su važni da ih prepoznamo. Pa pogledajmo u neke duhovne komponente obeshrabrenja.

Sotona. Neprijatelj je glavni poticatelj obeshrabrenja. Njegov cilj je je da učini da izgubimo hrabrost, mislimo loše o sebi, te se fokusiramo samo na loše.

Slabost u karakteru. Kada Sotona ima uporište u našem životu, kao što je uporna loša navika, on to može iskoristiti da nas obeshrabri. Ovo posebno može biti poražavajuće jer osjećamo da ne možemo pobjeći njegovom pritisku, što god učinili.

Neodgovorena molitva. Kada nam Bog na molitvu odgovori “ne” ili “ne sada“, možemo izgubiti nadu. Nažalost, neki ljudi u potpunosti prestanu s molitvom.

Nedostatak molitve. Ako ne razumijemo Božju suverenost i vrijeme, to može dovesti do ovog tragičnog rezultata. Kada On odgovori na molitvu na neočekivani način, neki vjernici su toliko zapanjeni ili iziritirani da u potpunosti odustaju od molitve. Međutim, prekid komunikacije s Gospodinom je siguran način da padnemo u još dublje obeshrabrenje.

Osjećaj da ne možemo udovoljiti Bogu. Ovo je tragična posljedica vjere utemeljene na djelima, kada vjerujemo da je Božja naklonost vezana za naša dobra djela. Kako velika greška! Ljubav našeg Oca je zasnovana na Njegovoj milosti, ne na našim dobrim djelima.

PROČITAJTE: Zašto nas dobra djela ne vode u nebo?

Može biti iznenađujuće čuti da neki duhovni čimbenici doprinose našem obeshrabrenju i daljnjem crpljenju naše radosti i energije. Prepoznavanje ovih čimbenika je od temeljne važnosti, čak iako je proces bolan. Kada jednom jasno vidimo probleme, možemo početi učiti kako izbjeći ili popraviti ova problematična područja.

Autor: Charles F. Stanley; Izvor: idisciple.org