Edinson Cavani odbio na utakmici podržati LGBT zajednicu

Urugvajski nogometaš Edinson Cavani odbio je na utakmici podržati LGBT zajednicu tako što je skinuo sa sebe kapetansku tragu u duginim bojama.

Nogometni klubovi u posljednje vrijeme posebno se zalažu za jednakost i prihvaćanje vrijednosti LGBT zajednica i homoseksualaca.

Klubovi iz Premier lige tako znaju dodati dugine boje, što je simbol LGBT zajednice, na svoj grb, dok je Bayern uoči utakmice protiv Eintrachta stavio korner zastavice u bojama duge. Njih su počeli slijediti francuski klubovi koji su dizajnirali posebnu traku u duginim bojama.

PROČITAJTE: Urugvajski nogometaš Cavani: Igram za Isusa kojemu želim dati svu slavu!

Urugvajac Edinson Cavani, je utakmicu protiv Dijona počeo s kapetanskom trakom u duginim bojama koju je tijekom utakmice skinuo i nastavio igrati s “običnom” vrpcom oko ruke.

Tamošnjim navijačima to nije promaknulo, a francuska javnost osudila ga je kao homofoba, prenosi Međugorje Info.

Na društvenim mrežama se već mogu pronaći komentari iz LGBT zajednice u kojima se Cavani žestoko kritizira zbog toga poteza. No, mnogi su se zapitali ako sloboda mišljenja i demokracija važi za sve podjednako, gdje je nestala sloboda i pravo govora za Cavania.

Podsjećamo, sličnu je stvar napravio jedan hrvatski nogometaš. Josip Brekalo odbio je nositi traku u duginim bojama iako je to bila odluka vodstva Wolfsburga.

– Moram kazati kako ne mogu potpuno stajati iza ove akcije. Moj kršćanski odgoj suprotan je tome. Ja sam strogo vjerski odgojen. Ako netko ima takva uvjerenja, to mi je u redu, ali to je isključivo njegova osobna stvar. Ali jedan poseban simbol koji izražava stav drugih i drukčijih ljudi ja ne želim nositi – kazao je tada Brekalo i dodao:

– Izrazio sam svoje mišljenje i nemam ništa protiv ničijih uvjerenja, poštujem sve ljude, ali imam svoj stav oko nekih stvari.