NaslovnicaVijestiEdinson Cavani odbio na utakmici podržati LGBT zajednicu

Edinson Cavani odbio na utakmici podržati LGBT zajednicu

Urugvajski nogometaš Edinson Cavani odbio je na utakmici podržati LGBT zajednicu tako što je skinuo sa sebe kapetansku tragu u duginim bojama.

Nogometni klubovi u posljednje vrijeme posebno se zalažu za jednakost i prihvaćanje vrijednosti LGBT zajednica i homoseksualaca.

Klubovi iz Premier lige tako znaju dodati dugine boje, što je simbol LGBT zajednice, na svoj grb, dok je Bayern uoči utakmice protiv Eintrachta stavio korner zastavice u bojama duge. Njih su počeli slijediti francuski klubovi koji su dizajnirali posebnu traku u duginim bojama.

PROČITAJTE: Urugvajski nogometaš Cavani: Igram za Isusa kojemu želim dati svu slavu!

Urugvajac Edinson Cavani, je utakmicu protiv Dijona počeo s kapetanskom trakom u duginim bojama koju je tijekom utakmice skinuo i nastavio igrati s “običnom” vrpcom oko ruke.

Tamošnjim navijačima to nije promaknulo, a francuska javnost osudila ga je kao homofoba, prenosi Međugorje Info.

Na društvenim mrežama se već mogu pronaći komentari iz LGBT zajednice u kojima se Cavani žestoko kritizira zbog toga poteza. No, mnogi su se zapitali ako sloboda mišljenja i demokracija važi za sve podjednako, gdje je nestala sloboda i pravo govora za Cavania.

Podsjećamo, sličnu je stvar napravio jedan hrvatski nogometaš. Josip Brekalo odbio je nositi traku u duginim bojama iako je to bila odluka vodstva Wolfsburga.

– Moram kazati kako ne mogu potpuno stajati iza ove akcije. Moj kršćanski odgoj suprotan je tome. Ja sam strogo vjerski odgojen. Ako netko ima takva uvjerenja, to mi je u redu, ali to je isključivo njegova osobna stvar. Ali jedan poseban simbol koji izražava stav drugih i drukčijih ljudi ja ne želim nositi – kazao je tada Brekalo i dodao:

– Izrazio sam svoje mišljenje i nemam ništa protiv ničijih uvjerenja, poštujem sve ljude, ali imam svoj stav oko nekih stvari.