Tko je bila Kajinova žena

Židovska tradicija sugerira da su Adam i Eva imali 33 sinova i 23 kćeri! Gdje je Kajin u to vrijeme našao svoju ženu?

Mislim da ovo jednostavno pitanje koje i dan danas muči mnogu djecu na vjeronauku, a i mnoge odrasle vjernike, zahtijeva da mu posvetimo pažnju, budući da ga pobornici evolucije često koriste kao povod za ismijavanje Biblije ili barem Postanka.

Nije teško doći do zaključka da ako se ne možemo pouzdati u početak Božje Riječi, onda se ne možemo pouzdati niti u njezin kraj (niti sredinu, kad smo već kod toga). Razlog zašto nam odgovor na ovo pitanje nije očigledan, jest to što smo naučeni da razmišljamo kao evolucionisti. Evolucija je osnovana na uvjerenju da male promjene kroz duge vremenske periode dovode do velikih geoloških (kasnije je Darwin dodao bioloških) promjena u svijetu oko nas. Trenirani smo da mislimo kako je svijet oduvijek funkcionirao na način kako funkcionira danas.

Suprotno tome, Biblija uči da je čovjek bio stvoren savršen, bez ikakve greške. Tek je nakon neposlušnosti čovjeka nesavršenost ušla u svijet. Tj., ljudski je rod originalno stvoren bez genetičkih grešaka koje su danas prisutne u našoj DNK. U suprotnosti s onim što tvrdi evolucija, mutacije u našoj DNK ne vode do poboljšanja ljudskog roda, već uzrokuju bezbroj genetskih degenerativnih bolesti.

VIDI OVO: Tko je bila Kajinova žena?

Bog je dao zakon protiv ženidbe bliskih rođaka u vrijeme Mojsija

Razlog zašto se svi ne rađamo s nekim takvim zdravstvenim problemom jest taj što su naši geni kombinacija gena naših roditelja – tek kada oba roditelja nose isti gen za neku bolest, njihova će djeca oboljeti. Također, s vremenom, broj genetičkih pogrešaka se akumulira u našoj DNK i povećava, iz čega logično slijedi da što dalje idemo u prošlost, to je broj takvih grešaka manji. Razlog zašto se braća i sestra danas ne smiju ženiti jest velika mogućnost da im djeca budu defektna.

Bog je dao zakon protiv ženidbe bliskih rođaka tek u vrijeme Mojsija prije otprilike 4000 godina i najmanje 2000 godina nakon stvaranja čovjeka, i možemo pretpostaviti da je ženidba braće i sestara bila uobičajena praksa u to vrijeme (što možemo naslutiti, na primjer, iz drevne egipatske kulture). Naš osjećaj morala sigurno osjeća odbojnost i gađenje prema nečemu takvom. No, budući da Bog prvih 2000 godina nije smatrao da je takav zakon potreban, vjerojatno nije imao ništa protiv. A teško da bismo Boga mogli nazvati nemoralnom osobom.

Problem je, naravno, isključivo u našoj percepciji. U Bibliji piše da su Adam i Eva imali mnogo djece. Židovska tradicija sugerira da su imali 33 sinova i 23 kćeri!

Dakle, zaista, gdje je Kajin našao ženu? Sviđalo se to nama ili ne, nebitno je: Kajin je oženio svoju sestru.

IZVORRiječ života