Koji se grad najviše spominje u Bibliji?

Broj pojavljivanja imena grada u Bibliji ovisi o prijevodu Biblije koja se čita. Koji se grad najviše spominje u Bibliji?

U naše svrhe koristit ćemo verziju kralja Jakova. Naveli smo grad koji se najviše spominje u Bibliji, zajedno s još pet gradova koji se često spominju u Bibliji.

Grad koji se najviše spominje u Bibliji

Grad Jeruzalem ima posebno značenje za tri najveće monoteističke religije: kršćanstvo, judaizam i islam.

1. Jeruzalem

Grad Jeruzalem je daleko najviše spominjan grad u Bibliji. Kao jedan od najstarijih gradova na svijetu, ovaj se sveti grad u Bibliji pojavljuje preko 800 puta.

2. Babilon

Babilon je antički grad u Mezopotamiji, blizu suvremenog grada Al Hillah u Iraku. Babilon je bio glavni grad Babilonskog Carstva. Babilon se spominje 286 puta.

3. Jerihon

Drevni grad Jerihon, smješten sjeverno od Mrtvog mora, nalazi se na trećem mjestu jer se spominje 64 puta. Jerihon se naziva i “Gradom palmi”.

4. Sodoma

Zli grad Sodoma i njegovo uništenje u Bibliji se spominju mnogo puta, točnije 48 puta. Sodoma i Gomora bili su dva biblijska grada nedaleko od Mrtvog mora koje je Bog uništio sumpornim ognjem prema Knjizi Postanka, jer su stanovnici istih bili grješnici.

5. Betlehem

Rodni grad našega Spasitelja i Gospodina Isusa Krista, Betlehem, pojavljuje se 39 puta u verziji kralja Jakova.

6. Nazaret

Grad Nazaret bio je rodni grad Josipa i Marije i spominje se 29 puta. Grad je na sjeveru Izraela. Novi zavjet spominje Nazaret i kao prebivalište Isusa Krista tijekom njegova djetinjstva. Danas je grad jedno od važnih kršćanskih svetišta te ima 72.200 stanovnika (stanje 2009.), piše hr.wikipedia.org.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!