Mnogi od nas se zabrinuto počinju pitati hoće li koronavirus ikada završiti. Na žalost, nema jednostavnog odgovora – sigurno niste iznenađeni.

U konačnici, najtočniji bi odgovor bio „ne“, bolest koronavirus neće nikada nestati. Sasvim je moguće da će ona ostati s nama zauvijek, kao i prehlada i gripa.

Kako god, pandemija COVID-19 će s vremenom završiti. U određenom će vremenu dovoljno ljudi postati imuno na koronavirus, bilo zato što su ga preboljeli ili su primili cjepivo (doduše, još se ne zna koliko dugo osoba ostaje imuna nakon što preboli koronu).

Jedan od budućih scenarija je taj da će se povremeno javljati žarišta koronavirusa, ali na manjim područjima te će bolest biti lakše zauzdati, piše Webmd.

VIDI OVO: 7 ranih znakova koronavirusa

No, koronavirus je ipak zarazniji od gripe i prehlade te možemo razmatrati život s koronavirusom na isti način kao i život s gripom. Treba imati na umu da će biti potrebna redovita cijepljenja te da će netko i umrijeti od posljedica istog virusa.

Ako ste već umorni od koronavirusa i vijesti po pitanju pandemije, tada trebate znati da možete pomoći spriječiti njezino širenje.

Držite se mjera: držite se razmaka, nosite masku, redovno perite ruke i sl. Na taj način dajete znanstvenicima dovoljno vremena kako bi razvili cjepiva i što prije okončali ovu pandemiju.

I na kraju, ne zaboravite moliti za cijelu situaciju po pitanju ovog virusa!