5 holivudskih zvijezda koje žive za Isusa – kroz svoja djela

Holivudska filmska industrija je vrlo neprijateljski nastrojena prema kršćanima. Živjeti kao odani sljedbenik Isusa Krista u takvom okruženju može biti vrlo teško, no ove ”zvijezde” svojim djelima pokazuju da vjeruju u Isusa bez obzira na cijenu.

1. Jim Caviezel 

Zvijezda ”Pasije” je nekoliko puta javno progovorio o svojoj kršćanskoj vjeri i pretjeranoj seksualizaciji filmske industrije. U filmu ”Anđeoske oči” je odbio snimiti ljubavnu scenu s Jennifer Lopez ako ne bude imala majicu na sebi, što su mu mnogi zamjerili.

https://www.instagram.com/p/6HlUXCnVXd/?hl=hr&taken-by=james_caviezel

Kada je jednom prilikom upitan kako je biti kršćanin u Hollywoodu, glumac je odgovorio:

“To je kao da je voda svuda oko vas i ništa za piti. Znate da ako izađete na ocean i popijete slanu vodu, umrijet ćete.”

Jim je nedavno snimio biblijski film ”Pavao, Kristov apostol”.

2. Patricia Heaton

Patricia Heaton je kršćanska glumica najpoznatija po ulogama u serijama ”Svi vole Raymonda” i  ”Sredina”.

Heaton je poznata po tome što na društvenim mrežama govori o kršćanskoj vjeri i zalaže se protiv abortusa, često ”tweetajući” dijelove Biblije ili izjave kršćana koji su utjecali na nju.

Nedavno je objavila citat karmeličanke:  ”vrlo brzo shvatite kako molitva nije nešto što vi činite, već je to nešto što Bog čini, a čemu smo mi otvoreni. I što se više pokušamo otvoriti Bogu, postati okruženi Njime, to više Njegov život ulazi u nas putem molitve“

3. Carrie Underwood

Poznata country pjevačica se ne srami podijeliti svoju vjeru u Boga na pozornici. Napisala je brojne duhovne pjesme, a najpoznatije su  “Jesus, Take The Wheel” i “Something in the Water.”

4. Denzel Washington

Nagrađivani glumac, sin pentekostnog pastora, često govori o svojoj vjeri u Isusa Krista. U jednom od intervjua Denzel je rekao da mu je kao mladiću žena prorokovala da će prenositi evanđelje milijunima ljudi.

Postavši jednim od najboljih svjetskih glumaca, čini se da se to proročanstvo i ostvarilo, jer uistinu ima priliku govoriti pred milijunima ljudi.

Prema pisanju portala Christianity Today, Washington svakodnevno čita Bibliju, bira uloge koje se ne kose s njegovom vjerom, a i član je Crkve Božje u Los Angelesu više od tri desetljeća.

5. Stephen Baldwin

Mlađi brat holivudske glumca Aleca Baldwina je poznat po svojoj odanosti kršćanskoj vjeri. Govorio je o svom progonstvu koje je doživio kao kršćanski glumac u filmskoj industriji. Stephen, jedan od četvorice braće Baldwin, je za Hollywood Reporter govorio o ružnom postupanju prema njemu kao kršćansko glumcu i odbijanju davanja uloga.

Baldwin je postao kršćanin 11.09.2001. nakon terorističkog napada na New York.  U biografiju na njegovom Twitteru profilu jednostavno stoji: ”Voli sve… služi Bogu!!”