Hrabri dječak (7) uletio u vatru kako bi spasio sestru iz požara

Hrabri 7-godišnji dječak je uletio u vatru kako bi spasio sestru iz požara koji je zahvatio kuću. Njihov dom je gorio, a vatra se jako brzo širila sobama. 

Ova je godina mnogima bila posebno teška, ali je i pokazala koliko su važna malena dobra djela. Mnoge su priče o ljudima na prvim linijama obrane od virusa koji se nesebično daju za druge. No, ima tu priča i o malenim ljudima koji su bili spremni svoje živote dati za druge.

Priča o jednom dječaku iz Tennesseeja koji je spasio svoju sestru iz požara zaista dira u srce i podsjeća nas na male ljudi koji svojim dijelima čine veliku razliku u svijetu. 

Vatra je izbila 9.12. 

Roditelji, Nicole i Chris Davidson su proveli sasvim uobičajenu večer sa svojom djecom. Nakon što su ih stavili u krevet otišli su spavati. Pred jutro ih je probudio miris dima. 

https://www.facebook.com/nicole.davidson.75/posts/10100416429754642

Njihov dom je gorio, a vatra se jako brzo širila sobama. Oba su roditelja skočila u akciju. 

Hvala Bogu, oboje su bivši vatrogasci tako da su znali što činiti. Nicole je rekla da je njezin suprug prvo pokušao ugasiti vatru. 

„Uhvatio je aparat za gašenje pokušavajući mi kupiti vrijeme da dođem do djece. Otišla sam do dječaka jer su bili najbliži vatri“, rekla je Nicole. 

VIDI OVO: Dječak je prvo spasio sestru iz požara, a onda i ostale članove obitelji

Vatra je potpuno spriječila ulaz u sobu djevojčice

Otrčala je u obližnju sobu, uzela dvogodišnjeg sina Elijaha i izvela 7-godišnjeg Elija iz sobe. No, kada su trebali doći do svoje 22-mjesečne kćeri nastali su veliki problemi. Vatra je potpuno zapriječila ulaz u njezinu sobu. 

„Vatra i dim su bili užasno jaki, nismo mogli do nje“, Chris je rekao, „Otišli smo van kako bismo ušli kroz prozor, ali nisam imao na što stati kako bi došao do njega.“ 

Maleni Eli je tada odlučio pomoći. Chris je shvatio da im je on jedina nada jer ga lako može podignuti do prozora te se mnogo brže kretao od Chrisa. 

Chris je svog udomljenog sina tada podignuo kroz prozor. Eli je brzo uhvatio svoju sestru i dao ju svom tati prije nego je i sam izašao van. 

„Neopisivo smo ponosni na Elija“, rekao je Chris, „To ni odrasla osoba ne bi mogla učiniti.“ 

Eli je bio jako ponosan na sebe. Rekao je: „Mislio sam da to ne bih mogao napraviti. No, nisam htio da mi sestra umre.“ 

S obzirom na snagu vatre, to bi se i dogodilo da nije bilo Elijeve hrabrosti. 

https://www.facebook.com/nicole.davidson.75/posts/10100410970225582

VIDI OVO: 4 hrabra dječaka spasila djevojčicu od utapanja u vodi

Kuća je potpuno izgorjela

Kada su stigli vatrogasci kuća je već bila potpuno izgorjela. Obitelj je već imala vrlo tešku godinu, a sada su ostali i bez krova nad glavom. 

Na svu sreću, zajednica im je pomogla mnogim donacijama. 

Iako su jako skrhani svime što se dogodilo, ujedno su i vrlo zahvalni za svoje živote. 

„Zauvijek ću biti zahvalna za svoju obitelj. Znam da me je Bog probudio te noći“, rekla je Nicole.