Isus će dati lijek tvom srcu i oživjet ćeš

” … Pomoćnik, spreman u nevolji.” (Psalam 46,2)

Blagoslovi saveza nam nisu dani samo da za njih znamo, već da ih i prisvojimo. Isto tako i Gospodin Isus nam je dan da Ga imamo.

Vjerniče, možda Krista ne prisvajaš kako treba. Ako si u nevolji zašto mu to ne kažeš? Zar misliš da On ne suosjeća s tobom? Ali ne, ti obilaziš sve svoje prijatelje, samo ne i svog najboljeg prijatelja; svoje teškoće iznosiš svakome, samo ne svom Gospodinu. Tište li te još grijesi? Tu je izvor — ispunjen krvlju: koristi ga vjerniče, koristi za čišćenje svojih grijeha!

Uznemiruje li te sjećanje na neki tvoj prijestup? Iznova i iznova možeš osjetiti oproštenje kroz Kristovu milost. Dođi k Njemu i On će te očistiti. Žalosti li te tvoja nemoć? On je tvoja snaga, zašto se ne oslanjaš na Njega? Primjećuješ kako si gol? Dođi k Njemu, obuci ruho pravednosti Kristove. Ne gledaj ga samo, već ga i obuci. Skini svoju samopravednost i sav svoj strah, obuci sjajno bijelo ruho koje ti je dano.

VIDI OVO: LIJEK KOJI LIJEČI: Izvršavanje ove Isusove zapovijedi liječi našu dušu

Osjećaš se bolesnim? Pozvoni molitvom i pozovi omiljenog liječnika. On će dati lijek tvom srcu i oživjet ćeš. Siromašan si, ali imaš »bogatog rođaka«. Zar nećeš doći k Njemu i zamoliti ga da podijeli s tobom svoje izobilje?

Obećao je da imaš baštinu s Njim i da će sve što je Njegovo biti i tvoje. Kristu nije drago ako samo gledamo, a ništa od Njega ne tražimo. On nam želi pomoći. Što veći teret stavimo na Njegova ramena to će nam On postati dragocjeniji.

”Isuse, Ti si taj što srce krijepi mi, ljubav me Tvoja slašću ispuni. Pravi odmor nađoh tek u sjeni križa Tvog.”

Autor: Charles Spurgeon