5 stvari koje Isus danas iscjeljuje

Isus iscjeljuje danas kao što je to činio i dok je hodao Zemljom. To iscjeljenje možda ne izgleda onako kako želimo, ali je Njegova moć još uvijek čudesna.

Svatko tko je upoznat s Isusovom službom u Novom zavjetu zna da je Isus rado iscjeljivao. Zapravo, mnoga čuda koja je javno činio bili su dokaz Njegova obećanja o tome da Isusu ništa nije nemoguće.

Na svom mučnom putu do uskrsnuća pretrpio je sve oblike nevolja; slične onima koje je kod drugih iscjeljivao. Bio je izopćen, postao je hrom, krvario, a čak je na kratko vrijeme bio u moći smrti.

Ali budući da znamo da je Isus Bog u tijelu, možemo Ga čuti kako nam govori od samog početka, još od Izlaska 15, gdje ga se naziva Jahvom Rafom, Bogom koji ozdravlja.

Isus želi da i danas vjerujemo da On može iscijeliti naše rane i boli, ako Mu ih predamo. Njegovo ozdravljenje možda ne izgleda onako kako mi želimo ili se ne ostvaruje unutar našeg dnevnog reda ili vremenskog okvira, ali Njegova je moć iscjeljenja istinita i čudesna, čak i danas.

Koje stvari Isus danas iscjeljuje?

Isus iscjeljuje usamljenost

Priče o Isusovom čudesnom ozdravljenju zabilježene su 22 puta u sinoptičkim evanđeljima. Većina tih čuda prikazuje Isusa kako služi marginaliziranima.

U tim iscjeliteljskim izvještajima, koji nam pokazuju da se Isus dotiče „nečistog“ ili kako provodi vrijeme s „izopćenima“, pokazuje nam da je odbacivanje štetno i da je Njegov način obnavljajući. Njegova iscjeljujuća riječ i dodir uklanjaju bol izoliranja i uključuje cijelo čovječanstvo u njegovu ljubav.

Kroz ove izvještaje postaje očito da, čak i kada su ljudi ismijavani ili izolirani, Isus prebiva s njima. Voli ih, dodiruje ih, njihovo je svjetlo. I premda trenutno ne možemo vidjeti Boga u tijelu kao što je bio Isus, On je poslao Duha Svetoga da nas zagovara i Njegova prisutnost postaje opipljiva kada tražimo njegovo vodstvo.

Zapravo, jedna od najsnažnijih Božjih poruka jest da ona koja govori da nismo sami. (Izaija 41, 10) Čak i kad Ga ne možete vidjeti, Emanuel i dalje znači “Bog s nama.” Time što sve okuplja kod sebe, uključujući odbačene i usamljene, Isus nam pokazuje kako danas možemo doživjeti Njegovo iscjeljenje.

Nitko nikada nije vidio Boga; ali ako volimo jedni druge, Bog živi u nama i Njegova je ljubav potpuna u nama.“ (1. Ivanova 4,12).

Kad bilo tko od nas osjeti bol usamljenosti, možemo doći do izvora i ispuniti se Njegovom snagom i prisutnošću. Tada možemo živjeti u svjetlu pokazujući isto tako nekome drugome da ni oni nisu sami.

Bilo da se okrenete udesno ili ulijevo, vaše uši će začuti glas iza vas koji govori:‘ Ovo je put; hodajte njime.“ (Izaija 30,21)

Isus iscjeljuje bolest grijeha

Isusova je primarna želja vratiti nas u pravi odnos s Bogom. Nakon što je iscijelio paraliziranog čovjeka u Luki 4,18, dovršava svoju poruku uvjeravajući ga: „Oprošteni su ti grijesi.“ Isusovo duhovno iscjeljenje naših grješnih obrazaca pomiruje nas s našim Stvoriteljem, čak i danas.

Isus doslovno ima moć istjerivanja demona, kao što vidimo u Marku 5 i Marku 9. To ste možda vidjeli u svom životu ako ste ikada molili da netko, tko je zarobljen u grijehu, bude oslobođen. Ili ste možda taj netko bili vi. U stvari, 1. Petrova 2,24 podsjeća nas: “On je sam nosio naše grijehe” u svom tijelu na križu, kako bismo mogli umrijeti našim grijesima i živjeti za pravednost: „Njegovim ste ranama iscijeljeni.“

Kada žena, koja je patila od krvarenja dugih 12 godina, željela samo dodirnuti rub Isusove odjeće, znajući da će tako ozdraviti, Isus odgovara. U Marku 5, 34 kaže: „Kćeri, tvoja te vjera ozdravila; idi u miru i budi iscijeljena od svoje bolesti.“

To pokazuje i danas dostupno duhovno iscjeljivanje kroz vjeru. To je slika kako mu se možemo obratiti i vjerovati da naše duše, bolesne od grijeha, mogu biti iscijeljene. Isus nudi oproštenje naših grijeha i poziva nas neka “više ne griješimo.” I premda nikada nećemo biti bez sklonosti grijehu, Kristovim otkupljenjem dana nam je sloboda da se odreknemo opasnih navika i putova i da budemo iscijeljeni živeći u svjetlosti. 

Ako priznamo svoje grijehe, on će biti vjeran i pravedan, oprostit će nam naše prijestupe i očistit će nas od svake nepravde.“ (1. Ivanova 1, 9).

Isus iscjeljuje tjelesne bolesti

Isus iscjeljuje tjelesne bolesti

Primamljivo je čitati o tome kako je Isus izliječio Jairovu kćer, ozdravio kljastu ruku čovjeku, vratio slijepima vid i vjerovati da Isus i danas može iscijeliti i naše tjelesne tegobe.

Istina koju treba prihvatiti o Isusovoj sposobnosti da On i danas može iscijeliti tjelesne bolesti jest da smo složena, integrirana bića, stvorena od Boga, koji vidi daleko više i iznad onoga što mi vidimo i znamo.

S čime god da se borimo, On to iscjeljuje u svoje vrijeme i na svoj način. Iako je potrebno moliti za iscjeljenje, Isus želi da se i u vezi iscjeljenja pouzdamo u Njegovo vrijeme. 

Bez obzira na to jesu li tjelesni problemi, s kojima se danas susrećete, nestali ili ne, Isus nas poziva u to da vjerujemo kako On iscjeljenja koristi za svoju slavu. Možemo tugovati zbog gubitka vlastitih sposobnosti ili tugovati dok smo zajedno s voljenima u njihovim bolestima, ali možemo znati da će Isus izbaviti. Bol i smrt dijelovi su ovog svijeta, ali sve njih Isus je nadvladao u vječnosti.

Jedan od najboljih načina da prepoznamo Isusovu moć iscjeljenja naših tjelesnih bolesti jest iskazivanjem Isusu časti kada to učini. Čak i u vezi malih stvari. Ta glavobolja koja je popustila kad ste se usredotočili na Njegovo veličanstvo. Nevjerojatan dizajn njegove kreacije i moć iscjeljenja onoga što je ispod vašeg zavoja dok spavate. Pomoć koju ste dobili od liječnika ili terapeuta koji je izliječio vaše tijelo, srce ili um. Kad danas tražite od Isusa iscjeljenje i izbavljenje od vaše tjelesne boli i tegoba, ostajete otvoreni za Isusov prekrasan plan. 

Isus iscjeljuje emocionalne rane

S obzirom na to da mu nevolje i rane nisu nepoznate, Isus se može nositi s vašim najnižim i najmračnijim osjećajima. Kroz molitvu i vjeru imamo pristup slobodi, mudrosti i oslobođenju. Molitva usmjerava vaše srce prema Isusu i vodi ga dalje od onoga što vas nadvladava.

Zapravo, Petar, koji je dobro poznavao Isusa, upućuje nas danas da „na njega bacimo svoju tjeskobu jer se brine za nas“. A ako mislite da je Petru to bilo jednostavno “lako reći” ili učiniti, prisjetimo se da je Petar bio jedan od “malovjernih” (Matej 14,31), a također je i tri puta porekao svoju povezanost s Kristom (Ivan 18, 15-27). Ipak je postao primarni veleposlanik Isusove moći ozdravljenja.

Kad otvorite svoje srce Isusu, On može ući i pobrinuti se za vašu nesanicu, ljutnju, gorčinu, frustracije, strah, depresiju i tjeskobu. Može raščistiti nejasne oblake i usmjeriti vaše korake.

Što više razmišljate o Njegovim obećanjima i moći, to više možete priznati svoju potrebu za Njim. Njegova snaga savršena je u vašoj slabosti. Isus nam i danas može pomoći ako Mu se obratimo za pomoć. Može nas osloboditi oslanjanja na okolnosti i pokazati nam da su Njegovi načini najbolji. 

Isus iscjeljuje bespomoćnost

Isus dosljedno pokazuje da je On nada koja nadilazi sve borbe naših umova, tijela i duša. A kada nas iscijeli, od nas očekuje da tu Radosnu vijest podijelimo s našim bližnjima. (Luka 7,22).

Osjećate li se izolirano, ranjeno, posramljeno ili tjelesno bolesno? Donesite to Isusu danas. Ne postoji ništa što On nije prošao, ništa što već ne razumije, ništa što On ne može učiniti. Njegovi putevi nikada neće biti vaši, a Njegova snaga ostaje neizmjerna tajna. Ali Isus uvijek sve djeluje za dobro onih koji su svoju nadu položili u Njega.

Kad život postane vrlo duboka voda (Izaija 43, 2), On obećava provesti nas kroz tu vodu. Vjerujte da ćete vidjeti slavu tamo gdje se čak i smrt čini konačnom. Isus svakim danom čini nešto novo i svaki dan ispunjava novim milostima. 

Dok nas pročišćava kroz vatru i danas se možemo nadati da novi dan, kojeg je Isus već osmislio, već svijetli.

Jer sve što je bilo napisano u prijašnje vrijeme, napisano je za našu pouku, kako bismo ustrajnošću i poticanjem Svetoga pisma imali nadu.“ (Rimljanima 15, 4).

Autorica: Lia Martin; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Crosswalk.com

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!