Isus je izabrao da pati zbog vas
Snimka zaslona: YouTube

Isus je prošao ovom zemljom čineći ljudima samo dobro, a na kraju je izabrao da pati zbog vas. Zašto je to učinio?

Malo je ljudi spremno patiti za nekim. Isus nije patio samo zbog jedne osobe – izabrao je patnju za sve ljude na svijetu!

Doista, dok mi još bijasmo nemoćni, Krist je, već u to vrijeme, za nas bezbožnike umro. Zbilja, jedva bi tko za pravedna umro; možda bi se za dobra tko i odvažio umrijeti. (Rimljanima 5, 6-7)

Zašto je Isus izabrao pati zbog vas?

Isus je bio na mukama na križu – i bio je žedan. Patio je ne samo od boli, već i od velike žeđi. Nije zaslužio da pati za svačiji grijeh. Svatko od nas zaslužuje patiti za vlastite grijehe. Ali On je bio spreman trpjeti i žeđati za vama kako biste mogli otići u nebo.

Isus nije učinio ništa loše. Nije počinio zločine. Nikoga nije ozlijedio. Živio je savršen život. Pomagao je drugima, liječio bolesne, nahranio gladne … Pa zašto su ga ubili?

Isus je umro za otkupljenje drugih. Bio je žedan tvoje i moje dobrobiti.

A Bog pokaza ljubav svoju prema nama ovako: dok još bijasmo grešnici, Krist za nas umrije. (Rimljanima 5, 8)

A on je naše bolesti ponio, naše je boli na se uzeo, dok smo mi držali da ga Bog bije i ponižava. Za naše grijehe probodoše njega, za opačine naše njega satriješe. Na njega pade kazna – radi našeg mira, njegove nas rane iscijeliše. (Izaija 53, 4-5)

Njega koji ne okusi grijeha Bog za nas grijehom učini da mi budemo pravednost Božja u njemu. (2. Korinćanima 5, 21)

Isusova ljubav prema vama je tako velika, tako duboka i tako široka da je bio spreman uzeti vaš grijeh na sebe i pokriti ga svojom pravednošću. Tvoj ga je grijeh koštao života. Smatra da vrijediš!

Isus je patio da ti ne moraš
Snimka zaslona: YouTube

Isus je patio da ti ne moraš

Prošao je pakao na križu da ti ne provedeš vječnost u paklu. Pokrio vas je i zaštitio od kazne, plamena i boli. Dragovoljno je umro da biste mogli imati vječni život. Odlučio je patiti kako bi osigurao vaše otkupljenje.

Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni. (Ivan 3, 16)

Nikad se ne moraš pitati koliko te Bog voli. Već ti je pokazao na križu! Jedino trebaš vjerom prihvatiti sve što je na križu učinio za tebe i priznati ga svojim Spasiteljem! To će te spasiti od vječne patnje!

Tko vjeruje u njega, ne osuđuje se; a tko ne vjeruje, već je osuđen što nije vjerovao u ime jedinorođenoga Sina Božjega. (Ivan 3, 18)

PROČITAJTE JOŠ: