NaslovnicaDuhovnost5 stvari koje Isus obećava svima koji prolaze kroz borbe

5 stvari koje Isus obećava svima koji prolaze kroz borbe

Bez obzira koliko smo dugo kršćani, svatko od nas će iskusiti borbe. Ove stvari Isus obećava onima koji prolaze kroz borbe.

Svaki kršćanin zna da su Božja obećanja stvarna i istinita, ali tako su i borbe s kojima se suočavamo u ovom životu. Bez obzira koliko smo dugo kršćani, koliko poznajemo Bibliju, koliko smo dali za službu ili kako silno služimo Bogu, svatko od nas će iskusiti borbe.

Naše zemaljske borbe mogu biti razne – nezaposlenost, financijske poteškoće, poremećeni odnosi, grešne navike, promašeni ciljevi i tako dalje. Ali jedina sigurnost koju imamo, koju svi imamo, jest prisutnost istoga velikoga, vjernoga i moćnoga Boga.

Iako borbe mogu biti prisutne, tako može biti i Krist. Prije malo više od 2000 godina došao je kao čovjek i ponio na križ izvor svih naših borbi: grijeh. I danas Njegova obećanja vrijede kroz Njegovu smrt i uskrsnuće.

Ovo su pet stvari koje vam Isus obećava ako se danas borite:

1. On će vam dati odmor.

U Mateju 11,28, Isus kaže: Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas okrijepiti.“

Jeste li iscrpljeni od nošenja svih tereta? Isus kaže da je više nego voljan nositi vaše terete umjesto vas samo ako mu dođete poniznog i otvorenog srca. Njegov poziv je otvoren za svakoga bez obzira tko ste i što ste učinili.

VIDI OVO: Koje oružje nam je Bog dao za borbu protiv sotone?

2. Nemate se čega bojati.

Nema veće ljubavi od one koju nam je Isus pokazao svima kada je položio svoj život za nas, iako to nismo zaslužili. Ta velika ljubav je naša sigurnost da se više ne moramo bojati ničega. Prva Ivanova 4,18 nam govori: „Straha nema u ljubavi, nego savršena ljubav izgoni strah; jer strah uključuje kaznu, a tko se boji, nije savršen u ljubavi.“

3. On će umiriti vašu oluju.

Postoji jedna situacija u Bibliji kada Isus smiruje pravu oluju. No, danas u svima nama radi na smirivanju više figurativne oluje. Ponekad se možemo osjećati kao da ne mari ili da čvrsto spava, ali imamo sigurnost da je On na našoj lađi i više je nego sposoban pomoći nam u našim borbama.

4. Dat će vam mir u nevolji.

Isus ne obećava samo dovršiti naše borbe, već i da će nas utješiti kroz naše borbe. Naši problemi ne nestaju uvijek ako puknemo prstima. No, to ne znači da kroz kušnje ne možemo pronaći radost u Kristu. Božji mir je toliko sveobuhvatan da nas tješi čak i kada vodimo naše borbe.

VIDI OVO: Borba s tijelom na koju je svaki vjernik pozvan

5. On je pobijedio.

Ivan 16,33 izjavljuje jedno od Isusovih najmoćnijih obećanja koje vrijedi i danas: Ovo sam vam govorio da u meni imate mir. U svijetu ćete imati muku, ali hrabri budite — ja sam pobijedio svijet!“

U svim vašim borbama sjetite se da je Bog pobijedio jednom i zauvijek, i da nam je svima obećana vječna slava u ovom životu i nakon.

Autor: Patrick Mabilog; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Christian Today