Isus te razumije, ljubi i podiže iz mrtvila u život

Isus te razumije, ljubi i podiže iz mrtvila u život
Foto: Unsplash

Isus razumije naše teške situacije. On nam je blizu, ljubi nas i podiže iz mrtvila u život. On mijenja naše situacije!

“Kad je Gospodin ugleda, sažali se nad njom i reče joj: ‘Ne plači!'” 
(Luka 7, 13)

Isus je ove riječi izgovorio majci umrlog mladića. Radilo se o sinu jedincu, majci udovici. Vrlo teška tragedija.

Svaka je smrt tužna. No, kada se radi o mladim izgubljenim životima, o ljudima koji su teško patili, o onima koji su nam bliski, tada i emotivnije reagiramo.

Isus se sažalio nad majkom koja je tugovala za svojim sinom jedincem. I nije naravno ovo prvi puta da je Isus pokazao najdublje suosjećanje za ljudske tragedije. Kad mu je prijatelj Lazar umro, Isus je plakao. Oni koji su ga promatrali, govorili su “vidi, kako ga je ljubio”. Njegova patnja na križu podnesena je jer se Isus sažalio, smilovao nad nama i nad našom vječnom sudbinom. Bog nas ljubi, a Krist je konkretan izraz te ljubavi prema nama.

I mi se danas nalazimo u situacijama u kojima trebamo Kristovo suosjećanje koje ne ostaje samo na suosjećanju, već i na konkretnom djelovanju. Koliko puta smo se osjetili nemoćni spram drugih kojima smo pokazali suosjećanje, ali više od toga nismo mogli učiniti, nismo mogli pomoći. Krist nas razumije, suosjeća i konkretno djeluje u našim životnim situacijama.

PROČITAJTE: Bog će vas i danas nositi

“Ženo, ne plači” – stani, ne brini, sve će biti u redu. Ali to nije ono što mi izreknemo u najboljoj namjeri drugomu u nevolji, a često ne možemo utjecati na to da doista i bude u redu. No, kada Isus to kaže ovoj ženi, i ne samo njoj, već i nama danas u različitim životnim situacijama, to onda govori Bog, svemogući, Bog koji je kontrolor svake životne situacije.

Može li biti išta ljepše nego u teškim okolnostima čuti Isusa koji kaže: “Ne brini…” Već je Njegova riječ ohrabrenja snažna. Ona donosi mir srca i mijenja naše okolnosti.

Nekada se mi predamo našim okolnostima, umrtvimo se u našim problemima. No, Isus i nama izgovara riječi: “Ustani”. Dotiče nas svojom brižnom rukom i podiže nas. Ustani i živi. Isus želi probuditi život za Njega u nama. Svatko od nas zna iz čega mu valja ustati. Ustani iz brige, tuge, depresije, nevjere, mržnje, zavisti… Iz svega onoga što te tjera u dubine bez Boga. Krist je pun suosjećanja prema nama. Dotiče nas se i daje nam život u Njemu. I danas je tu pored tebe, razumije te, ljubi i podiže iz mrtvila u život. Živni za njega danas. Neka se u tebi vidi punina života u Njemu.

Autor: dr.sc. Jasmin Milić