NaslovnicaDuhovnostIsuse, volim Te, ali nemoj tražiti da to učinim

Isuse, volim Te, ali nemoj tražiti da to učinim

Jeste li se ikada zatekli u razmišljanju: Volim te, Isuse, ali nemoj me tražiti da to učinim! Ili ste Mu možda služili, ali je vaš stav bio pogrešan: Ako nitko drugi to neće učiniti, onda ću valjda ja. Što uzrokuje da postanemo sluge koji oklijevaju? 

Zaposlenost: ponekad su naši rasporedi tako puni da si ne dozvoljavamo mjesta za slijeđenje Gospodina. Trebamo se pobrinuti da uvijek imamo vremena za Njega. 

Osjećaj nedostojnosti: možda se osjećate nekvalificirani i mislite sigurno postoji netko darovitiji od mene. No, budite uvjereni da Bog obećava opremiti one koje pozove (2. Korinćanima 3,4-6). 

VIDI OVO: Ako uistinu ljubite Gospodina, OVO ne možete izbjeći!

Sebičnost: Žrtveno služenje nije vam baš zgodno. Možda će zahtijevati da promijenite svoje planove, odreknete se ugode ili učinite financijsku žrtvu. 

Manjak ljubavi: Ovo nam je najteže priznati – mi jednostavno ne marimo dovoljno. Oklijevanje da služimo drugima pokazuje naš manjak predanosti Isusu. Ako volimo Krista svim srcem, onda ćemo Mu radosno služiti služenjem ljudima u našoj obitelji, na poslu, u zajednici i crkvi. 

Jeste li osoba koje će brzo slijediti Gospodina ili ste usredotočeni na svoje planove i želje? Svaka služba koju učinite u Isusovo ime neće biti uzaludna. Iskusit ćete radost u davanju i biti ćete sigurni da On neće zaboraviti vašu žrtvu. 

Autor: Charles Stanley; Izvor: Intouch.org