Isusov krik zadao je smrtni udarac svim našim neprijateljima

Slavni krik našeg Otkupitelja »Svršeno je« bio je smrtni udarac svim neprijateljima Njegovog naroda, »lom svih strijela luka, štita, mača i svog oružja« (Ps 76,4).

Gle, junak s Golgote je upotrijebio svoj križ kao nakovanj, a svoje nevolje kao čekić da slomi sve okove naših grijeha, otrovne »strijele lukovima« da pregazi i uništi svaku optužbu.

Kako jake udarce daje čekić ovog moćnog Pobjednika, daleko jače od basnoslovnog oružja Thora, boga groma! Kako đavolska koplja lete u komade, a pakleni se štitovi lome kao glinene posude!

Gle, On vadi iz korica strašan mač sotonske moći! Lomi ga kao što čovjek lomi suho drvo da ga baci u oganj. Ljubljeni, nikakav grijeh vjernika ne može više biti strijela smrti da ga rani, nijedna osuda ne može više biti mač da ga ubije.

Kaznu za sav naš grijeh Krist je podnio i oslobodio nas od svih naših bezakonja, izvršeno je potpuno pokajanje, učinio je to naš blagoslovljeni Zastupnik i Spasitelj.

Tko će nas sada optužiti? Tko osuditi? Krist je umro, On je i uskrsnuo! Isus je ugasio ognjene strijele, slomio šiljak svakom koplju gnjeva, polje je prekriveno ostacima oružja paklenog rata da nas podsjeća na prošle opasnosti i veliko oslobođenje. Grijeh nad nama više ne vlada. Isus je učinio kraj i odbacio ga zauvijek. Neprijatelju, bit ćeš trajno uništen.

Vi koji spominjete Njegovo ime, govorite o slavnim djelima Gospodina, ne šutite ni danju ni kad sunce zalazi. Dušo moja, hvali Gospodina!

Autor: Charles Spurgeon