Tko su izabranici koji usrećuju Spasitelja?

Tko su izabranici koji usrećuju Spasitelja? Njegova Crkva — Njegovi vjernici. On usrećuje nas, a kako mi njega usrećujemo? Našom ljubavlju! Mislim da je ponekad hladna i slaba, priznajmo to sa žaljenjem — pa ipak Kristu je draga. Čuj Njegovu hvalu u Pjesmi nad pjesmama: »Lijepa li je ljubav tvoja, sestro moja nevjesto, bolja je od vina ljubav tvoja!«.

Gle, srce koje ljubiš — kako li se tebi raduje. Nasloniš li glavu na Njegove grudi, ne samo kako ćeš se ti radovati, nego ćeš i Njega obradovati. Gledaš li u ljubavi Njegovo lice utješit ćeš sebe, a razveseliti Njega. Naša hvala mu je draga, ne samo pjesme s naših usana, nego i melodije koje niču iz dubine zahvalnog srca.

VIDI OVO: Prije nego ste izabrali Boga, On je izabrao vas

Naši darovi također su Gospodinu vrlo dragi. Raduje se kad vidi da naše vrijeme, naše darove i sposobnosti stavljamo na Njegov oltar. Žrtve ljubavi koje mu donose Njegovi vjerni, mnogo su mu milije od gomile zlata i srebra.

Svetost je pred Gospodom slična miomirisu smirne. Naše opraštanje neprijateljima usrećit će Krista. Nastoj da se duše spašavaju, obradovat ćeš ga. Širi Njegovo evanđelje, bit ćeš mu kao ljupki miris. Idi među neuke i objasni im križ, time daješ Kristu najveću čast.

U tvojoj je moći razbiti alabastrenu posudicu i izliti nardovo ulje radosti na Nejgovu glavu, kao što je to učinila Marija iz Betanije. Zar to nećeš učiniti? Zar nećeš namirisati svog dragog Spasitelja smirnom, alojem i kasijom?

Autor: Charles Spurgeon; Izvor: Biblija365.com

NAJNOVIJE!