Dok proučavate povijest, naučite kako su neuništivi Židovi ostavili neisbrisiv trag u povijesti. Židovski narod nije brojčano velik. Oni broje 0.2% cjelokupne svjetske populacije. To nije ni 2 posto. To je manje od jedne četvrtine jednog postotka. Ipak, jeste li znali da su od 22% onih koji su dobili Nobelovu nagradu bili Židovi? U 2013. godini 6 od 12 laureata su bili Židovi. Razmislite o tome.

Abrahamovi potomci ne samo da konstantno osvajaju velik broj Nobelovih nagrada već i drugih nagrada u medicini, zdravstvu, glazbi i u javnome životu. Kakav znak su oni ostavili na ovaj svijet…

PROČITAJTE: Jesu li Židovi i danas izabrani Božji narod?

Jeste li znali da je jedan Židov financirao Kristofora Kolumba dok je on putovao na Zapad? Od članova njegove posade, prvi koji je koraknuo na američko tlo bio je Židov. Jeste li znali da je Židov, Haym Salomon financirao generala Georgea Washingtona u američkom revolucijskom ratu?

Jeste li ikada popili aspirin? Friedrich Bayer, čovjek čija je tvrtka kreirala aspirin, je bio Židov. Jeste li se cijepili protiv dječje paralize kao dijete? Cjepiva koja se ubrizgavaju i uzimaju oralno protiv ove bolesti su toliko učinkovite da je ova bolest gotovo u potpunosti istrijebljena.

tdjgordon / Pixabay

Je li vam stomatolog ikada umrtvio zub prije nego što ga je bušio? Alfred Einhorn, čovjek koji je otkrio novokain, bio je Židov. Ako ne volite Židove, idući puta kada budete išli kod stomatologa samo mu recite, „ti samo buši, ne moraš mi davati ništa protiv bolova“. Jeste li ikada dobili lokalnu anesteziju? Čovjek koji ju je otkrio, Carl Koller je bio Židov.

Kada dobijete neku zarazu, liječnik će vam prepisati streptomicin kojeg je otkrio Waksman, Židov. Sigmund Freud, otac psihoanalize, je bio Židov. Studirate li filozofiju? Spinoza je bio Židov. Cijenite li Vojsku Spasa? Njezin osnivač, William Booth je imao majku Židovku.

PROČITAJTE: Izrael je dokaz da Bog postoji

Nevjerojatno je proučavati tragove koje je Božji odabrani narod ostavio u svijetu. Židovima se može zahvaliti na otkriću elektromagnetnih valova, tranzistora, prvoga lasera, oralnih kontracepcijskih sredstava, anti-histamina, lijekove protiv leukemije, elektronskog mikroskopa, cjepiva protiv kolere i bubonske kuge, kamere na telefonima, reaktoru nuklearne fisije, tehnologiji zvuka na filmu, otkriću neurotransmitera, načina kako obavljamo magnetnu rezonancu, cjepiva protiv hepatitisa B, prve točne karte Mjeseca. Volite li američku glazbu? Zahvalite Georgeu i Iri Gershwin, Aaronu Coplandu, Irvingu Berlinu, Rodgers i Hammerstein, Leonardu Bernsteinu, Lerneru i Loweu kao i Stephenu Sondheimu (a to su imena samo nekolicine).

Na cjelokupnu povijest dramatično su utjecali šestorica Židova: Mojsije, Pavao, Karl Marx, Sigmund Freud, Albert Einstein i iznad svih njih – Gospodin Isus Krist.

Autor: Adrian Rogers; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Crosswalk.com