Izraelski psiholog pronašao Isusa: On je obećani Mesija židovskog naroda

Izraelski psiholog pronašao je Isusa tijekom njegove potrage za duhovnom stvarnošću. S Isusom ga je upoznala skupina vjernika koja je Mesiju predstavila u njegovim vlastitim hebrejskim spisima.

Doktor Erez Soref odrastao je u tradicionalnoj židovskoj obitelji. Obitelj njegove mame bili su babilonski Židovi, dok su očeva obitelj bili sefardski Židovi. I premda su ga od malih nogu podučavali o Bogu i Tori, ipak nije poznavao Boga.

Nakon odsluženja vojnog roka, odlučio je putovati oko svijeta. Tada je bio izložen budizmu i hinduizmu. Ali duhovna stvarnost koju su budizam i hinduizam nudili bila je “mračna i zastrašujuća”.

Izraelski psiholog
Snimka zaslona: YouTube

Tada je u Nizozemskoj upoznao skupinu vjernika koji su bili oduševljeni Isusom. Doktora Sorefa privukao je njihov “osobni odnos s Bogom” i “njihovo poznavanje hebrejskih odlomaka u Bibliji”. Bio je više nego iznenađen kada je vidio da ljudi, koji nisu Židovi, razgovaraju o hebrejskim spisima. Čak su mu i pokazali mesijanske odlomke koji se nalaze u Bibliji.

VIDI OVO: JUDAIZAM: Što ustvari vjeruju Židovi?

Radoznalost dr. Sorefa prema Isusu samo je rasla

To ga je dovelo do toga da ima svoju hebrejsku Bibliju s Novim zavjetom. Otkrio je istinu u Isusu i susreo se s Njegovom radošću i mirom.

“Nisam imao pojma da su Isus ili njegovi učenici ikad postojali”, rekao je. “Ovu pojavu nazivamo Isusom kao najbolje čuvanom tajnom među židovskim narodom.”

Dok je proučavao Novi zavjet i uspoređivao ga s hebrejskim tekstovima, oni su se podudarali. “Uvjerio sam se, prvo u glavi, a zatim u srcu, da je Ješua (Yeshua) doista obećani Mesija našega naroda.”

Sada, zajedno sa svojom obitelji, posvećuju svoje živote obrazovanju i objavljivanju istine o Isusu svom narodu, Izraelcima. Završio je usavršavanje iz biblijskih i teoloških studija na Wheaton Collegeu, a zatim otvorio Biblijsku školu za Izrael. Predsjednik je organizacije One for Israel.

“Snažno samo osjetio da moram ići pružiti priliku izraelskim vjernicima”, rekao je. “I Židovima i Arapima, da proučavaju Riječ Božju na hebrejskom, upravo tamo gdje se to i dogodilo.”