Što je Isus mislio kada je rekao ”Ja sam kruh života”?

”Ja sam kruh života. Tko dolazi k meni neće ogladnjeti, i tko vjeruje u mene neće žednjeti nikada.” (Iv 6,35) Što znače te Isusove riječi?

U Ivanovom evanđelju nalazimo sedam izjava koje nam govore o tome što Isus jest. Ovdje, u šestom poglavlju, sebe je opisao kao Kruh života. Što je Gospodin time mislio reći? Je li možda, uspoređujući se s hranom koja je najvažnija za naš život, želio naglasiti da nam je potreban poput svagdašnjeg kruha?

Možda to neki naši čitatelji ne doživljavaju tako, ali što bi bilo da Božji Sin nije postao čovjekom? Gdje bismo našli Spasitelja? Kakvu bi tada nadu imale duše koje su zavedene na pogrešan put te uzdišu pod teretom svoje krivice i traže pomoć?

VIDI OVO: Što se u Euharistiji događa s kruhom i vinom?

Bez Gospodina Isusa Krista i Njegove zamjenske smrti na križu sav bi ljudski rod, uključujući i tebe i mene, bio beznadno izgubljen na putu koji vodi ravno u pakao. Ali putem Evanđelja, radosne vijesti spasenja, daje nam se nada i život – i to vječni život. Tko god vjeruje u Njega, neće biti izgubljen, nego će imati vječni život.

No, Bog želi još više od toga dati na blagoslov onima koji se pouzdaju u Krista. On ne želi da mu oni samo priđu u pokajanju i vjeri kako bi zbog Isusa postali Njegovom djecom.

Njegova je želja i da se oni što su otkupljeni hrane od Krista, kako bi stekli duhovnu snagu. To se u stvarnom životu ostvaruje svakodnevnom molitvom i čitanjem Božje Riječi!

NAJNOVIJE!