Jedna od najopasnijih stvari koju kršćanin može činiti

Nositi ljutnju protiv Boga jedna je od najopasnijih stvari koju kršćanin može činiti. Međutim, šokiran sam koliki su vjernici ozlojeđeni na Gospodina.

Oni to možda ne priznaju, ali duboko u sebi nešto mu zamjeraju. Zašto? Jer vjeruju da ga ne zanima njihov život ili problemi. S obzirom da nije odgovorio na neku molitvu ili djelovao na određen način za njih, uvjereni su da se ne brine.

Jona je primio poziv od Boga da ide u Ninivu i propovijeda poruku o sudu – da će grad biti uništen za četrdeset dana. Nakon što je vjerno iznio poruku, čekao je da Bog počne s uništenjem. Ali četrdeset dana je prošlo i ništa se nije dogodilo. Zašto? Jer Niniva se pokajala i Bog se predomislio u vezi s njihovim uništenjem.

To je razljutilo Jonu te je povikao: “Izdao si me! Sve si promijenio bez da si mi rekao i sad se čini da sam lažni prorok!” Bio je razočaran, jer stvari nisu završile kao što je bilo planirano. Bog je promijenio plan i Jonin ponos bio je povrijeđen.

Bog razumije naše vapaje boli i zbunjenosti. Ali zlovoljan duh može izrasti u bijes te će nas Bog pitati kao što je pitao Jonu: “Srdiš li se s pravom?” (Jon 4,9).

Jona je zapravo branio svoje pravo da bude ljut na Boga. “Da, s pravom sam ljut na smrt” (isti redak).

Mnogi kršćani su poput Jone – drže da imaju pravo biti bijesni na Boga. “Molim i čitam Bibliju; poslušan sam Riječi Božjoj i živim ispravno. Zašto, dakle, još uvijek imam toliko problema?”

Ljubljeni, potičem vas da dopustite Duhu Božjem da vas iscijeli od svake gorčine, bijesa, ljutnje – prije nego vas to uništi. Možda u svom životu vidite samo ruševine, ali Bog vidi obnovu! On ima dobre stvari na umu za vas jer on “nagrađuje one koji ga traže” (Heb 11,6).

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org