NaslovnicaEvanđelje danaMajka moja i braća moja - ovi su koji riječ Božju slušaju...

Majka moja i braća moja – ovi su koji riječ Božju slušaju i vrše je

Evanđelje dana za utorak, 26. rujna 2023. godine: Majka moja i braća moja – ovi su koji riječ Božju slušaju i vrše je. (Luka 8, 19-21)

Čitanje svetog Evanđelja po Luki

U ono vrijeme: Majka Isusova i braća njegova htjedoše k njemu, ali ne mogoše do njega zbog mnoštva. Javiše mu: »Majka tvoja i braća tvoja stoje vani i žele te vidjeti.« A on im odgovori: »Majka moja, braća moja — ovi su koji riječ Božju slušaju i vrše.« (Luka 8, 19-21)

Evanđelje dana – komentar

Isusova obitelj nalazi se tamo gdje se njeguju i poštuju Isusove riječi i Božja volja. Ovim se ne omalovažava one s kojima imamo biološke obiteljske i rodbinske veze. Međutim, to je podsjetnik da je naš obiteljski odnos po Duhu Svetom jači čak i od naših veza s našim fizičkim obiteljima. Isusova obitelj je ona skupina ljudi koja Ga voli, sluša Ga i dopušta njegovom Svetom Duhu da ju vodi i osnažuje.

Isus je Božju korist postavio ponad prirodnih veza. Svojim sljedbenicima i danas govori: “Dođe li tko k meni, a ne mrzi svog oca i majku, ženu i djecu, braću i sestre – pa i sam svoj život – ne može biti moj učenik” (Luka 14, 26). Ovi stihovi također ističu važnost koju Isus pridaje vršenju Božje volje. Udovoljavamo li mi tom uzoru?

VIDI OVO: Što je Isus mislio kada je rekao: “Tko je moja majka i tko su moja braća?”

Kratka molitva uz današnje Evanđelje

Dragi Bože, oprosti mi za moju neposlušnost. Osnaži me i ohrabri da budem strastveniji u vezi s Tvojom voljom u budućnosti. Želim pokazati svoju ljubav Tebi i Tvome Sinu, čineći ono što tražiš od mene i slušajući ono što mi zapovijedaš po Tvojoj Riječi. U Isusovo ime molim, amen!