Budući da je Božić na dohvat ruke, lako se može dogoditi da naše vrijeme bude ispunjeno kuhanjem, ukrašavanjem i kupnjom, tako da zaboravimo zašto to uopće i radimo. Ponekad, osobe koje volimo se izgube u jurnjavi prenatrpanih rasporeda, blagdanskih slavlja i božićnih mjuzikala.

Prije nekoliko godina sam napisala božićnu verziju 1. Korinćanima 13, kako bi se usredotočila na ono što je Pavao rekao da je najbitnije … ljubav. Dio naše obiteljske tradicije je da bitne stvari stavimo u kući na vidljivo mjesto, kao podsjetnik onoga što je zaista važno tijekom blagdanske sezone. A budući da ste i vi dio obitelji, podsjetit i vas.

Ako ukrasim kuću savršenim kariranim mašnama, nizom svjetlećih lampica i sjajnim staklenim kuglama, ali ne pokažem ljubav mojoj obitelji, ja sam tek običan dekorater.

Ako se zarobim u kuhinji, spremajući mnoštvo božićnih kolača, i bogate hrane, i ako uređujem prelijepo postavljen stol za vrijeme obroka, a ne pokažem ljubav mojoj obitelji, onda sam samo još jedna kuharica.

Ako radim u javnoj kuhinji, pjevam u staračkom domu, i dam sve što imam u dobrotvorne svrhe, ali ne pokažem ljubav svojoj obitelji, ne dobivam ništa.

Ako ukrasim jelku blistavim anđelima i isheklanim pahuljama, ako prisustvujem mnoštvu zabava i pjevam u zboru, ali se ne usredotočim na Krista, propustila sam ono što je zaista važno.

Ljubav čini da prestanem sa spremanjem, kako bih zagrlila svoje dijete.

Ljubav stavlja dekoriranje po strani, kako bih poljubila svog muža.

Ljubav je dobrostiva, iako često izmučena i umorna.

Ljubav ne zavidi drugom domu koji ima božićni porculan i svilene stolnjake.

Ljubav ne viče na djecu da se sklone sa puta.

Ljubav ne daje samo onima koji nam mogu uzvratiti, već se raduje u davanju onima koji ne mogu uzvratiti.

Ljubav sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi.

Ljubav nikad ne prestaje. Video igre će prestati, biserne ogrlice će se izgubiti, štapovi za golf zahrđati. Ali dar ljubav će zauvijek trajati.

Pomolimo se.

Nebeski Oče, hvala Ti što si poslao svog Sina, Isusa te zvjezdane noći u Betlehemu. I dalje me zadivljuje Tvoja velika ljubav prema meni. Daj da nikada ne zaboravim značenje Božića, nego da slavim Isusovo rođenje s radošću. Pomozi mi da dajem, kao što si i Ti dao – s ljubavlju.

U Isusovo ime. Amen.

Sada je na vama red.

Na koji način možete pokazati svojoj obitelji da je volite tijekom ovih blagdana?

Postoji li nešto što bi trebali izbrisati iz svog zauzetog rasporeda kako biste olakšali obveze? Ako jeste tako, koje su to obveze?

Autorica: Sharon Jaynes; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Crosswalk.com