Jednostavan trik s ključevima pomogao je dječaku da se obrani od nasilnika

12-godišnji dječak Duncan upotrijebio jedan jednostavan trik s ključevima kako bi pobjegao na sigurno od nasilnika.

12-godišnji Duncan Jensen zna da nije pametno uzimati slatkiše od stranaca. No, u ovom slučaju „ne“ nije bilo dovoljno da se obrani od nasilnika koji ga je pokušao namamiti. Tako da je Duncan upotrijebio jedan jednostavan trik s ključevima kako bi pobjegao na sigurno.

Netom prije 5 sati popodne, Duncan Jensen je hodao kući nakon posjeta rođaku. Tada mu je nepoznati muškarac prišao u autu i ponudio mu slatkiš.

Duncan je odmah znao da nešto nije u redu te je rekao da nije zainteresiran. No taj čovjek nije prihvaćao „ne“ kao odgovor. Izašao je iz automobila te je pokušao uhvatiti Duncana tako što ga je zgrabio za majicu.

„Moj sin je imao maleni privjesak za ključeve između prstiju, samo se igrao s njim dok je išao kući“, rekao je Jerry Jensen, Duncanov otac.

Na svu sreću, pametni je dječak upotrijebio taj privjesak kao oružje.

„Kada me je taj lik pogledao, tata, ja sam samo… udario sam ga“, rekao je Jerryju nakon tog događaja.

Duncan je udario stranca šakom u kojoj je imao ključeve i privjesak te je pobjegao i sakrio se na obližnjem igralištu.

Tako mu je taj jednostavan trik s ključevima pomogao da pobjegne i spasi si život. No, postoje i drugi savjeti za sigurnost kod djece.

Ideja o stavljanju ključeva između prstiju kako bi udarac bio jači jako je dugo u opticaju. No, mnogi stručnjaci za samoobranu to ne smatraju najboljom opcijom. Ta metoda može oštetiti ruku osobe koja udara te zahtjeva blizinu sa napadačem što nije uvijek najbolje rješenje.

Bogu hvala što je ta tehnika upalila za Duncana. No, postoje još neki trikovi s ključevima koji mogu pomoći:

  • Pravljenje noža od ključeva: umjesto da raširite ključeve i napravite svojevrsne kandže između prstiju, držite ključeve kao nož i napadnite zabadanjem.
  • Dodajte dodatne opcije na ključeve. Umjesto da se oslanjate samo na ključeve možete im dodati i neke male sprave za samoobranu, kao što je kubaton – metalna šipkica. Nju možete upotrijebiti kako biste uboli napadača težinom samih ključeva.
  • Ciljajte na osjetljiva područja. Gabrielle Rubin, osnivačica tečaja za samoobranu za žene kaže: „udarajte kost, ali probijajte meso“. Ako držite ključeve kao nož onda trebate ciljati na ubadanje mjesta kao što su oči, grlo, pleksus i tetive. Ako mašete ključevima za udarac tada trebate ciljati na područja koja su puna kostiju, a s malo mišića kao što su ruke (gornji dio dlanova), a ne podlaktice ili nadlaktice.

Nadamo se da nitko neće biti u situaciji da mora upotrijebiti neku od ovih metoda samoobrane, ali živimo u opasnom svijetu pa je bolje biti siguran nego požaliti kasnije.

NAJNOVIJE!