Jesi li s Isusom Kristom? Ako jesi, tada ovo možeš očekivati

Ako smo s Isusom bili sudionici u poniženju, bit ćemo s Njim i u Njegovoj slavi kad se opet vrati. Jesi li s Isusom Kristom? Jesi li utkan u životonosno jedinstvo s Njim? Ako jesi, tada si svakodnevno s Njim i ponižen.

Uzeo si na sebe Njegov križ i slijediš ga? Bit ćeš s Njim i onda kad će se križ pretvoriti u vijenac slave. Razmisli o sebi danas… ako nisi nanovo rođen, nećeš biti s Njim kad dođe u slavi. Odstupiš li od zajedništva s Njim u doba tame, nećeš podnijeti svjetlo onog dana kad dođe Kralj i svi anđeli s Njim.

Što?! Zar su anđeli s njim? Da, ali nije sebi uzeo anđele, već sjeme Abrahamovo! Zar su sveti anđeli s njim? Hajde dušo moja, ako si stvarno Njegova ne možeš biti daleko od Njega.

Ako je pozvao prijatelje i bližnje da gledaju Njegovu slavu, što misliš gdje ćeš biti ti kao njegova zaručnica? Zar ćeš biti odvojena!?

POGLEDAJTE VIDEO: BOG TI DANAS KAŽE: Odvoji za ovo samo 5 minuta!

Iako će doći i dan suda, ti ne možeš biti daleko od Njegova srca jer ako prima anđele u svoju blizinu, primilo je i tebe u zajedništvo.

Zar nije rekao: »I zaručit ću te sebi dovijeka, zaručit ću te sebi pravdom i sudom i milošću i milosrđem«? Nisu li Njegove usne tebi govorile: »I kako se raduje ženik nevjesti, tako će se tebi radovati Bog tvoj«.

Ako će anđeli, koji su mu prijatelji i bližnji biti s Njim, koliko je sigurnije da će Njegova ljubljena Zaručnica biti s Njim. Ona u kom je cijela Njegova radost, ona će biti u Njegovoj blizini i sjediti mu s desna.

To je jutarnja zvijezda nade, tako žarkog sjaja da jasno osvjetljava tvoje najtamnije te najpustije trenutke.

Autor: Charles Spurgeon

NAJNOVIJE!