Kad te Bog pusti da čekaš i čini ti se da ne odgovara

Kad te Bog pusti da čekaš, i činiti ti se da ne odgovara, nemoj se pretrpavati poslovima, samo čekaj. Kad je u pitanju volja Božje providnosti, čekaj na Božji korak.

Postoji vrijeme kad ne razumiješ zašto ne možeš učiniti ono što bi htio. Kad te Bog pusti da čekaš, i činiti ti se da ne odgovara, nemoj se pretrpavati poslovima, samo čekaj.

Vrijeme čekanja bit će tvoja pouka da naučiš značenje posvećenja – da budeš odvojen od grijeha i učinjen svetim – ili to može doći nakon što je počeo postupak posvećenja da te to pouči što znači služba.

Nikad se ne istrčavaj pred Bogom prije nego ti On odredi smjer. Ako imaš i najmanju sumnju, tada te On ne vodi. I kad god se pojavi sumnja – čekaj.

U početku možda jasno vidiš koja je Božja volja – raskid nekog prijateljstva, prekid poslovnih odnosa ili nešto drugo što smatraš da je izrazita Božja volja za tebe da to učiniš. Ali nikad nemoj postupati na poticaj tog osjećaja. Ako to učiniš, stvorit ćeš tegobne prilike za koje će trebati godine da se razriješe.

VIDI OVO: 7 načina na koje Bog koristi čekanje da vas pripremi

Čekaj na Božje vrijeme i On će to učiniti bez boli ili razočaranja. Kad je u pitanju volja Božje providnosti, čekaj na Božji korak.

Petar nije čekao na Boga (Ivan 13,37). U svojem je umu pretpostavio otkud će doći provjera, a ona je došla otkud je nije očekivao. ”Svoj ću život dati za te!” Petrova izjava je bila iskrena, ali glupa.

Isus mu odgovori: ”Sigurno pijetao neće zapjevati dok me tri puta ne zaniječeš” (Ivan 13,38). To je rečeno iz boljeg poznavanja Petra nego što je on poznavao sama sebe.

Nije mogao slijediti Isusa jer nije dovoljno poznavao sebe ni vlastite sposobnosti. Prirodna odanost može biti dovoljna da nas privuče Isusu, da osjetimo neodoljivu privlačnost, ali to od nas neće nikad stvoriti učenike. Prirodna odanost će zanijekati i odreći se Isusa, nikad neće shvatiti pravi smisao što znači doista Njega slijediti.

Autor: Oswald Chambers