Kada Bog želi izvršiti veliko čudo, stavit će te u nemoguću situaciju

Kad Bog želi izvršiti malo čudo, stavlja me u tešku situaciju. Kad želi izvršiti veliko čudo, stavlja me u nemoguću situaciju.”

Jedna me stvar uznemiruje: cijenimo li mi uistinu blagoslov Božji? To je osnovno pitanje. Možda danas nemamo ni pet kruhova, ali je naša potreba veća od četiri ili pet tisuća ljudi.

Bojim se da u svome spremištu imamo manje od apostola, a potreba nam je veća od one u njihovo vrijeme. Naše vlastito skladište, sredstva, sila, rad i vjernost pokazat će nam se jednoga dana kao beskorisni. Braćo, naša budućnost za nas drži veliko razočaranje, jer ćemo vidjeti da ne možemo učiniti ništa.

U evanđeljima možemo nešto zapaziti. Zašto je Gospodin izvršio dva čuda koja su gotovo ista po svojoj prirodi i djelu? Bojim se da je to zato što tu lekciju nije lako naučiti. Zašto je nahranio pet tisuća, a zatim četiri tisuće? Dva čuda gotovo iste prirode ponavljaju se u evanđeljima dvaput. Moramo naučiti ovu lekciju, ali ona nije laka.

Mnogi ljudi još uvijek ne traže blagoslov Božji, već nekoliko kruhova u svojim rukama! Kruhovi u našim rukama jadni su i svega ih je nekoliko, ali mi još uvijek gradimo naše planove na njima. Međutim, što više planiramo na taj način, posao postaje teži. Ponekad čak nemoguć.

Nekako su me utješile riječi jednoga brata od prije stotinu godina koji je rekao: “Kad Gospodin želi izvršiti malo čudo, stavlja me u tešku situaciju. Kad želi izvršiti veliko čudo, stavlja me u nemoguću situaciju.”

Naša situacija je teška i čak se čini nemoguća. Mnogo puta je stvarno teška, a mi smo poput maloga dječaka sa svega nekoliko kruhova. Možemo se samo nadati čudu, a to čudo je da ih sâm Gospodin uzme i blagoslovi.

Braćo i sestre, čuda se stvaraju blagoslovom Gospodnjim. Njegov blagoslov mijenja i umnožava kruhove. Čuda su temeljena na blagoslovu Gospodnjem. Kad je čudo, nahranjeno je pet ili četiri tisuće ljudi.

Bez čuda čak ni dvije stotine ili pet stotina denara vrijedan kruh ne bi bio dovoljan da utaži glad tolikih ljudi. Gospodin je učio svoje učenike dovodeći ih do točke kad će početi tražiti blagoslov od njega.

Autor: Watchman Nee