„Neka se ne uznemiruje srce vaše! Vjerujte u Boga i u mene vjerujte!“ (Ivan 14,1). 

Kada se djeca boje mraka, oni trebaju nekoga da ih razuvjeri. Najbolje je upaliti svijetlo ako bi znali da nema čudovišta ili druge slične prijetnje ispod kreveta. Oni trebaju razuvjeravanje riječima odrasle osobe koja im može pomoći da dobiju pravu perspektivu. 

Kao malena djeca i mi trebamo biti razuvjereni riječima našeg Nebeskog Oca kako bismo primili pomoć u trenucima tjeskobe. Jer, bez obzira gdje živite, koliko zarađujete ili koji vam je posao, nikada nećete moći stvoriti život bez ikakvih briga i problema. 

U Jobu 5,7 piše: „(…) čovjek rađa muku i nevolju kao što let orlov teži u visinu“. Taman kada prođete taj jedan konflikt ili teškoću, tu jedno iskušenje ili problem, drug će doći. Uvijek će biti nešto. 

VIDI OVO: BOG VAS RAZUMIJE: 5 stvari koje vam mogu pomoći kada ste suočeni s teškim problemima

Ne kažem to da bih vas bacio u depresiju, nego kako bih vas pripremio. Trebate razumjeti – nevolje dolaze. Iako postoje razlozi da budemo uznemireni, veći je razlog da ne budemo. Isus je rekao: „Neka se ne uznemiruje srce vaše! Vjerujte u Boga i u mene vjerujte!“ (Ivan 14,1). 

Isus je to rekao svojim učenicima u „gornjoj sobi“, nakon što su saznali da će On biti razapet. Ne treba ni naglašavati da su bili pod velikim stresom. Srca su im bila ispunjena velikom tjeskobom i strahom. 

No Isus im je govorio: „Gledajte, nisam vas ovako daleko doveo kako bih vas sada napustio. Znam što radim. Tražim od vas da mi vjerujete. Tražim da Meni vjerujete“. 

VIDI OVO: Božje obećanje u koje se možemo pouzdati u svakom iskušenju i nevolji

Kada ne razumijem što se događa, onda se okrenem onome što razumijem: Bog je naš Otac koji nas voli i mari za nas. 

Kada problem, s kojim ste suočeni, ispuni vaša srca brigom i tjeskobom, zapamtite ovo: Bog je veći od vašeg problema. 

Autor: Greg Laurie; Izvor: Harvest.org