“Bog uvijek uspostavlja dobre stvari, čak i kad one izgledaju drugačije nego što smo mislili!”

Blagdani su moje vrijeme!

Volim provoditi vrijeme u pripremanju slastica, traženju savršenih poklona za prijatelje i obitelj, planiranju i prisustvovanju na zabavama, odlasku na crkvene zabave, putovanju, … osoba sam koja sve planira i trudi se da praznici izgledaju najbolje što je moguće.

No, usred sve vreve, nešto se neočekivano dogodi. Kao naprimjer, zaboravite svoju putovnicu kod kuće, zaboravite da vam je tetka alergična na bademe, zaboravite ponijeti poklon svojoj prijateljici kojeg ste ostavili na stolu kod kuće, ili vozite dva sata u krivom smjeru, a da to uopće niste shvatili.

Možemo napraviti dugačku popis, namjestiti alarm, … no neke se stvari ne odviju kako smo očekivali. Ovo je istina o životu općenito. Neki od nas misle da bi već trebali biti vjenčani. Neki od nas očekuju da su već trebali preko oceana služiti za Gospoda još prošle godine u ovo vrijeme. Neki od nas su planirali da će proći kroz proces posvojenja. Neki od nas nisu nikada planirali boriti se s nepolodnosti ili spontanim pobačajem ili gubitkom djeteta.

Kad se u životu dogodi drugačije od onog što sam očekivala, sjetim se ovih riječi.

“Srce čovječje smišllja svoj put, ali Jahve upravlja korake njegove.” Mudre izreke 16,9

Zaboravljamo ovo. Ja ovo zaboravljam. I nekada se život ne čini pravedan kada ga vidimo u svjetlu svojih planova i rokova, kada uspoređujemo svoje živote s životima onih oko nas.

Kada se fokusiramo na ljude i njihove priče zaboravljamo da je Bog u potpunosti svjestan naših priča i naših situacija. Kada se fokusiramo na druge ljude, mislimo da nas je Bog zaboravio, i da ga moramo podsjetiti. Znam da sam provela sate u molitvi i plaču za stvari u mom životu jer sam mislila da trebam podsjetiti Boga na svoje želje.

Prijatelji, mi ne služimo Bogu koji zaboravlja svoje ljude, ako išta (zna onda), On zna naše priče intimnije i (upetljan je u sve) nego mi sami. Boga se na ništa ne treba podsjećati, ali mi smo ti koje treba podsjećati o svemu. Kad te svlada tuga, kad se osjećaš zaboravljeno, podsjeti se istine.

Ona je dobila posao …Gospod upravlja moje korake.
On se oženio … Gospod upravlja moje korake.
Oni imaju bebu … Gospod upravlja moje korake.
Ona se preselila reko oceana … Gospod upravlja moje korake.
On je dobio promaknuće … Gospod upravlja moje korake.
Oni su kupili kuću … Gospod upravlja moje korake.

Postoje stvari koje sam mislila da ću do sada dovršiti. Očekivala sam da ću pisati o tome kako biti mladenka ili mlada mama, ali Bog ima drugačiji plan. On uspostavlja dobre stvari, čak i kad one izgledaju drugačije no što smo mislili.

U vrijeme ovih blagdana, danas i svakoga dana, trebamo zapamtiti da naš Bog – “Bog koji Vidi” – je u potpunosti svjestan naše situacije, želja i planova.

Danas, podsjeti se istine i predaj svoje planove Bogu. Gospodin upravlja tvoje korake.

Koje dobre stvari je Bog uspostavio u vašem životu koje niste čak ni planirali ili niti o njima sanjali?

Koje su neke stvari koje morate prestati planirati i vjerovati Bogu?

Tekst napisala: Kristi Howell (www.incourage.me); Prijevod: Željka Arbanas

IZVOROkrijepasrcimasvetih.blogspot.hr