NaslovnicaDuhovnostKako mogu biti siguran da mi je Bog oprostio neki grijeh?

Kako mogu biti siguran da mi je Bog oprostio neki grijeh?

Kako mogu biti siguran, odnosno znati da mi je Bog oprostio neki moj grijeh? Moram li nešto u sebi osjećati?

Grijeh je itekako stvaran, kao i naša krivnja pred Bogom, a jedna od najgorih stvari je pretvarati se da nije tako. Biblija nam kaže: „Svi su zaista sagriješili i potrebna im je slava Božja“ (Rimljanima 3, 23).

No još je gora stvar kada okrenemo leđa Božjoj ponudi koja uključuje oproštenje i spasenje! To možemo učiniti ako tu činjenicu negiramo ili odbijamo.

Ali to možemo učiniti i ako sumnjamo u Božje obećanje da će nam oprostiti kada se iskreno pokajemo i svoje pouzdanje stavimo u Isusa Krista. No Božje obećanje oproštenja je jasno, on ne laže.

VIDI OVO: Molitva pokajanja

Biblija nam isto tako kaže: „Ako priznamo grijehe svoje, vjeran je on i pravedan: otpustit će nam grijehe i očistiti nas od svake nepravde.“ (1. Ivanova 1, 9)

Kako znamo da će nam Bog oprostiti? To znamo po Isusu Kristu. On je bez grijeha, ali kada je umro na križu svi su naši grijesi prešli na Njega, a On je postao posljednja i potpuna žrtva za naše grijehe.

Razmislite o tome – mi zaslužujemo smrt zbog grijeha, ali On je umro umjesto nas! „Po ovom smo upoznali Ljubav: on je za nas položio život svoj. I mi smo dužni živote položiti za braću.“ (1. Ivanova 3, 16)

Ako se nikada niste pouzdali u Isusa Krista, ili gajite sumnju, predajte Mu se još danas. Nakon toga mu zahvalite, jer učinio vas je dijelom Svoje obitelji u vječnosti.

Autor: Billy Graham; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Billygraham.org