Kako nas Bog čisti od nečistoća?
Foto: Unsplash

Bog želi da Njegov narod bude kao zlato i zato se trudi da ga očisti od svake nečistoće. Ovako nas Bog čisti od nečistoća!

”Tu ću trećinu kroz oganj provesti, pročistit ću ih kao što se pročišćuje srebro, iskušat` ih kao što se srebro iskušava. I on će zazivati ime moje, a ja ću mu se odazvati; i reći ću: `Moj je to narod!` a on će reći: `Jahve je Bog moj!`”(Zaharija 13,9)

Budući da smo po prirodi pomiješani s nečistim metalima, blagodat želi da nas pretvori u plemeniti metal, ali mora da se ispuni jedan uvjet, da nas sprovede kroz vatru.

Mi se uplašimo toga i radije bi ostali bez vrijednosti, samo da se možemo radovati miru i tišini dok smo samo kamen. To znači da smo izabrali loš kraj, kao Izak. Ne, Gospodine! Radije želimo biti bačeni u peć, nego biti odbačeni od Tvog lica.

Vatra je tu samo da očisti metal; ona ga ne uništava. Gospodin želi da Njegov narod bude kao zlato, zato se trudi da ga očisti od svake nečistoće.

Koliko god da smo bez mudrosti, radovat ćemo se ovoj operaciji, a naša molitva neće biti da nas izvadi iz vatre, nego da budemo očišćeni od svake mješavine naše stare prirode.

Molitva:

O, Gospodine, iskušaj nas zaista! Spremni smo se istopiti u plamenu vatre, ako je Tvoja volja; jer je to najbolje. Ti nam pomozi u tom procesu i mi ćemo biti Tvoji zauvijek.

Autor: Charles Spurgeon