Kako izbjeći upalu pluća tijekom koronavirusa
Snimka zaslona: YouTube

Upala pluća tijekom koronavirusa je najveći strah većine oboljelih. Međutim, ruski doktor Evdokimenko savjetuje što treba činiti u službi prevencije. 

Koronavirus primarno pogađa pluća, stoga dr. Evdokimeko savjetuje jačanje imuniteta, odnosno pluća.

Ovaj doktor smatra da je životinjska masnoća neophodna za potpuno funkcioniranje pluća. Ne biljne masnoće, nego životinjske, jer su pluća organ koji ovisi o mastima, i ako nema dovoljno masti – pati.

A naročito ako ste na dijeti koja podrazumijeva uskraćivanje masti. Zbog toga liječnik savjetuje da jedete od 20 do 30 grama maslaca dnevno ili svinjsku mast.

VIDI OVO: Svinjska mast kao lijek: 8 zdravstvenih tegoba koje liječi

Prirodni lijekovi protiv upale pluća

Ako se pojavi kašalj, liječnik savjetuje da uzmete: sok od aloe vere + med + maslac u jednakim dijelovima; sve izmiješajte i dobijete smjesu koju ćete jesti po 1 ili 2 žlice tri puta dnevno. Ovo koristite 3 do 5 dana.

Ako iz nekog razloga ne možete koristiti sok od aloe vere, onda za prevenciju možete uzeti tinkturu ginsenga. Pijte više čiste vode, najbolje tople.

Poznato je da strah i stres smanjuju imunitet. Zato liječnik savjetuje da budete manje nervozni, gledate manje vijesti i opustite se koliko možete. San je neophodan. Zdrav san!

VIDI OVO: Simptomi upale pluća: Kako ih prepoznati?

Ovaj ruski liječnik kaže da se jedino na ovaj način može razlikovati gripa od koronavirusa:

  • Gripa počinje sa groznicom, bolovima u zglobovima, a zatim grloboljom i kašljem.
  • Koronavirus počinje s grloboljom 3 do 4 dana, zatim se pojavi suh kašalj, nedostatak daha, pa čak i nedostatak osjetila mirisa i okusa.