Kako nas Bog po molitvi brani od demonskih utjecaja?

Majka jednoga od mojih fakultetskih studenata bila je medij. Jednom mi je rekla: ”Jim, moliš li ti za mene?”

”Naravno da se molim, majko.”

”Pa, nemoj više,” zahtijevala je ona, ”jer remetiš moju auru.”

Rekao sam mu nekao samo nastavi molit! Nikada ne znamo u potpunosti učinak naših molitava, ali znamo da Bog uklapa naše molitve kao dio Njegove ratne vještine za uspostavu Njegova kraljevstva.

Jedno od najdramatičnijih oslobađanja koja sam promatrao dogodilo se u čovjeku koji je bio vrhovni svećenik u višem poretku sotonizma. Šest mjeseci nakon što je bio oslobođen iznio je svoje svjedočanstvo u našoj crkvi. Na kraju njegova svjedočanstva upitao sam ga: ”Na temelju vašega iskustva ‘s druge strane’, što je prva crta obrane kršćanstva protiv demonskih utjecaja?”

”Molitva”, odgovorio je prodorno. ”I kada molite, mislite to. Ništa drugo ne osujećuje Sotonine aktivnosti kao žarka molitva.”

Što je molitva? To je komuniciranje s Bogom preko koje kojeg izražavamo svoju ovisnost o Njemu. Bog zna što nam je potrebno u našoj borbi sa silama tame, i On je spremniji ispuniti naše potrebe nego što smo mi spremni moliti. Ali sve dok kroz molitvu ne izrazimo našu ovisnost o Njemu, Bog neće djelovati. U molitvi kažimo: ”Ti si Gospodin, a ne ja. Ti znaš što je najbolje; ja ne znam. Ne govorim ti što trebaš učiniti; ja molim. Iskazujem svoju ovisnost o Tebi.” Naše molitve otvaraju Bogu put da može djelovati u našu korist.

Autor: Neil T. Anderson

NAJNOVIJE!