Kako bez sumnje otkriti Božju volju?
Foto: Unsplash

Kako otkriti Božju volju? Jedan od načina za otkrivanje Gospodinove volje jest slijeđenje ovog obrasca.

Bog želi da donosimo ispravne odluke, što znači da je naš izbor u skladu s Njegovom voljom. Obećao je dati nam upute i pokazati smjer da bismo znali kako nastaviti dalje (Psalam 32,8).

Jedan od načina za otkrivanje Gospodinove volje jest slijeđenje ovog obrasca. Najprije nam je potrebno čisto srce, čist um, trebamo predati volju i imati strpljiv duh. Tada trebamo dodati slijedeće korake: neprestano se moliti, vjerovati Božjim obećanjima i primati Njegov mir.

Iako svi mi želimo brze odgovore od Gospodina, Pismo nam govori da se neprestano molimo, bez odustajanja. Sjećam se da sam se dnevno molio za jednu potrebu oko šest mjeseci prije nego sam primio odgovor.

VIDI OVO: Kako mogu znati što je Božja volja za moj život?

Tijekom tog vremena, Gospodin mi je pokazao da mi je i prije pokušao pokazati put, ali Ga nisam slušao. Sputavao me je strah od neuspjeha. Kada sam predao svoj strah, On mi je dao upute i snagu da Ga poslušam. Ustrajnost u molitvi nam omogućava da budemo privučeni bliže Bogu, gdje smo bolje pripremljeni čuti Ga.

Tada, vjera u Njegova obećanja će nas izdignuti iznad naših sumnja na mjesto mirnog odmora. Možda još nemamo odgovor, ali u čekanju na Njega i s nadom iščekivanja iskusit ćemo: „mir Božji koji je iznad svakog razuma” (Filipljanima 4,7).

U konačnici, Pismo nas ohrabruje da pustimo Kristovom miru da vlada u našim srcima (Kološanima 3,15). Ako to činimo onda ćemo naći put kojim ćemo zaobići zbunjenost i primiti Njegove jasne upute bez sumnjanja. Otkrivanje Božje volje vrijedno je svakog truda koji uložimo i vremena koje čekamo.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Intouch.org