NaslovnicaDuhovnostKako se brzo riješiti zabrinutosti?

Kako se brzo riješiti zabrinutosti?

Svi se želimo brzo riješiti zabrinutosti, a za to moramo najprije otkriti uzrok te ga donijeti pred Boga i vjerovati da će nam pomoći kao i ranije.

Na ovom svijetu postoji puno stvari koje nam mogu ukrasti radost. Za mnoge je najveći problem strah od nepoznatog. Stres, briga, pa čak i panika koju um može stvoriti zbog neke situacije, mogu ugušiti radost prije nego što uopće shvatite što se dogodilo. Kada nas strah zahvati, najveće pitanje je: “Kako se riješiti zabrinutosti?”

Đavao se prikrada i ispaljuje otrovne strelice. Jednostavne stvari, male misli, koje su poput sjemena, odjednom počinju rasti. “Što ako se to stvarno dogodi?” Radosti odjednom više nema, a zamijenili su je stres, briga, strah, panika. Kako dalje?

Otkrijte što vas brine

“Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova.” (Matej 6, 34)

Bog ne želi da se brinemo. Kada se odmah ne počnemo odupirati otrovnim mislima, kada po strani stavimo što Bog kaže o zabrinutosti, dopuštamo đavlu da nam ukrade radost. Gubimo mir koji Gospodin daje. Zato je prvi korak zaustavljanja ciklusa zabrinutosti priznati Bogu što vas brine.

VIDI OVO: Ne brinite se tjeskobno ni zbog čega

Zbog čega se trenutno brinem? Zašto se bojim? Trebam li donijeti veliku odluku i razmišljam li o svim različitim ishodima koji bi se mogli dogoditi? Otkrijte zbog čega vam srce ubrzano lupa.

Prvi korak ka ispravljanju problema je priznanje da ga imate. Nakon što prepoznate što vas brine, puno ste bolje opremljeni za rješavanje situacije.

Molite se za to
Foto: Pexels

Molite se za to

Kada ste točno ustanovili koji je glavni uzrok vaše zabrinutosti, donesite to Bogu.

Ne budite zabrinuti ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje molbe Bogu. I mir Božji koji je iznad svakog razuma čuvat će srca vaša i vaše misli u Kristu Isusu“. (Filipljanima 4, 6-7)

VIDI OVO: Molitva protiv brige

Neka Bog točno zna što vam je potrebno. Uputite mu svoj zahtjev i ostavite ga pred Njegovim nogama. Predajte mu se i vjerujte da će vam pomoći u toj situaciji. Molite ga da zamijeni vašu brigu i strah sa svojim mirom. Počivajte u udobnosti Njegovog zagrljaja. Možda nećete odmah dobiti odgovor kako će sve odvijati, ali znajte da je Bog vjeran i On će sve raditi onako kako je najbolje za vas.

Zahvaljujte!

Jednom kada ste situaciju predali Bogu, okrenite se zahvaljivanju. Zahvalite mu za sve divne blagoslove koje imate u životu. Zahvalite mu za njegovu prisutnost i za načine na koje je njegova ruka radila u vašem životu u prošlosti.

U svemu zahvaljujte! Jer to je za vas volja Božja u Kristu Isusu. (1. Solunjanima 5, 18)

VIDI OVO: Isus nam zabranjuje da se brinemo. Što to znači i koje rješenje nam nudi?

Kad god osjetite osjećaje anksioznosti, straha ili panike, okrenite se Gospodinu za izbavljenje. Dobra vijest je da što se bliže Njemu, bit će vam lakše nositi se sa svakom okolnosti. To ne znači da se nećete ponovno susresti s brigom ili strahom. U vašem će se životu sigurno pojaviti situacije na koje su to sasvim normalni odgovori. Ali zbog Njegove blizine, ići ćete naprijed s vjerom da će On opet izvojevati pobjedu za vas.