Kako tražiti Boga?

Naći ćemo Boga kada Ga tražimo svim svojim srcem. To je biblijsko obećanje na koje možemo računati. No, kako Ga trebamo tražiti.

Najprije moramo pokazati određeni stav. Pismo nas potiče da Ga tražimo cijelim srcem, marljivo, neprestano, s pouzdanjem i poniznošću. Te su kvalitete ključne za učenje i duhovni rast. 

Tada se trebamo udubiti u Božju Riječ, trebamo ju proučavati i o njoj promišljati otvorenim srcem. Ujedno trebamo disciplinirano moliti jer je to primarni način na koji komuniciramo s Njim, i On s nama. 

VIDI OVO: 3 načina kako izgraditi intimnost s Bogom

Slijedeći korak je razmotriti kako Bog djeluje u našim okolnostima. Razmislite o obrascima Njegove vjernosti vama u prošlosti te ćete vidjeti naznake Njegova djelovanja, čak i tijekom teških i nesigurnih vremena u vašem životu.

Možda ćete čak moći prepoznati Njegovo sudjelovanje u životima drugih vjernika, a ta svijest isto tako može obogatiti vaš rast. 

Kada tražimo Boga, onda pronalazimo kapacitet da Ga volimo i da Mu služimo. Ako se osjećate apatično prema Ocu, razmotrite o tome da Ga tražite na neki od navedenih načina te se molite da vam to probudi strast. 

Autor: Charles Stanley; Izvor: Intouch.org

NAJNOVIJE!