NaslovnicaDuhovnostKako zadobiti Božji mir?

Kako zadobiti Božji mir?

Ako nam je Bog obećao mir, a mi ga nemamo, zašto je to tako? Kako možemo zadobiti Božji mir?

„Mir vam ostavljam,
mir vam svoj dajem.
Dajem vam ga, ali ne kao što svijet daje.
Neka se ne uznemiruje vaše srce
i neka se ne straši“ (Ivan 14,27).

Bog je obećao dati nam mir. Zapravo, jedno od Božjih imena jest Jehovah Šalom, a to znači „Bog mira“.

VIDI OVO: Jesi li pomiren s Bogom?

Pronalaženje mira jedna je od naših najdubljih potreba. Ako nam je Bog obećao mir, a mi ga nemamo, zašto je to tako? Ovo su stvari koje vas lišavaju mira:

Izgubimo strpljenje kada ne možemo sve kontrolirati.

Velik dio života je izvan naše kontrole. Sjedimo u prometu i ne stignemo na važno događanje. Par očajno, ali neuspješno, pokušava začeti. Netko nenadano izgubi posao te se pita kako će se skrbiti za svoju obitelj. Kada se te stvari – velike ili male – dogode, onda se počnemo frustrirati i gubimo mir.

VIDI OVO: 5 biblijskih stihova koji će vam donijeti mir u srce

Gubimo mir kada ne možemo promijeniti ljude.

Najbrži način da se uznemirimo jest kada pokušamo nekoga promijeniti. Većina se ljudi jednostavno neće promijeniti koliko god mi to željeli. Čak i kada znamo da nema pomaka, mi svejedno pokušavamo. I tako gubimo svoj mir.

Gubimo mir kada su naši problemi neobjašnjivi.

Znamo da život nije pošten. Mnogo toga ne ispadne kako treba. Kada ne znamo zašto je to tako, mi postanemo nervozni, tjeskobni i pod stresom.

VIDI OVO: Molitva za unutarnji mir

Prihvaćanje Božjeg mira ne znači da će nam život biti bez problema. To znači da ćemo moći mirno zamišljati i mirno spavati čak i kada je život oko nas u kaosu.

Kako zadobiti Božji mir u svom životu? On nije nešto za što molite ili nešto za što radite. On je dar koji dobivate po vjeri. Okrenite se Bogu u molitvu. Recite mu što vam je na umu. Usredotočite se na Njegovu dobrotu. Njegov mir koji nadilazi svako razumijevanje ispunit će vaša srca i umove.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Ida U.; Izvor: Pastorrick.com