Kako znati da je partner prava osoba
Foto: Pexels

Kako možete znati da je partner „prava osoba“ za vas? Dok neki jednostavno „znaju“, drugi su rekli da je bilo znakova koji su im to pokazali…

Evo nekih savjeta o spojevima koje smo otkrili tako što smo pitali brojne parove.

Reakcija naših najbližih

Tako je razočaravajuće kada pronađemo nekoga – a naši prijatelji i obitelj su u najboljem slučaju mlaki u prihvaćanju te osobe. Kada ljudi koji vas najbolje poznaju u potpunosti podržavaju vaš odnos, oni će vam to reći. I vjerojatno ćete znati da je ta osoba dobra za vas… i može biti ona „prava“.

Poštujete se i divite jedno drugom

Naš voljeni bi trebali biti naši najveći navijači. Oni vide najbolje u nama, cijeneći i fokusirajući se na naše dobre osobine. Ako ste s nekim tko vas poštuje duboko kao jedinstvenog pojedinca, to je kritična komponenta za zdrav odnos.

Znaju što vas čini sretnim

Ako je vaš partner svjestan i dovoljno pronicav da zna kako razvedriti vaše raspoloženje nakon vrlo dugog dana, to znači da vas razumije prilično dobro (i obraća pozornost također!). Mi smo u konačnici svi odgovorni za vlastitu sreću, ali je utješno znati da ste s nekim tko promatra kada ćete malo trebati biti pogurani da bi bili sretni – i točno zna što učiniti.

Dobro upravljaju sukobom i stresnim situacijama

Jedna žena mi je rekla kako je znala da je tip „pravi“ tako što je proveo cijeli vikend pomažući joj očistiti tetinu kuću (koja je imala dabrov sindrom i uz to bolovala od demencije). Nije imao ni jedan prigovor ili kritiku, i proveo je sate pomažući joj na bilo koji način na koji je mogao. Čak je bio u stanju poboljšati situaciju, i jednostavno se sa potencijalno iscrpljujućim i teškim iskustvom nosio sa zrelošću i strpljenjem. Imati nekoga na svojoj strani tko je dovoljno mudar da se prilagodi situacije neprocjenjivo.

Prava osoba za vas
Foto: Pexels

Mala količina drame

Ako dijelite vrijednosti i opću kompatibilnost, stvari bi trebale teći prilično ravnomjerno. To je način na koji bi zdrav odnos trebao ići… i znak da se odlično podudarate. Ako postoji stalna borba ili nesuglasice tijekom duljeg vremenskog razdoblja, morate se zapitati: „Je li to ono na što želim trošiti svoju energiju ostatak mog života?“

Oni vas potiču biti najbolja verzija sebe

Kada netko dođe tko stvarno vjeruje u vas i potiče vas da pucate na visoko, to je znak da oni nisu samo prekrasni – nego i veliki partneri. Svima nam može dobro doći neka pozitivna podrška, a imati ju u vašem odnosu je kao otkrivanje rijetkog dragog kamena.

Ugodno se osjećate biti ono što jeste

Pitali smo čovjeka koji je znao da je njegova žena prava… i rekao je kako mu je baka dala mudar savjet: „Čim upoznaš djevojku koja vozi bicikl, oženi ju.“ Najveći smisao ovog je da i muškarci i žene vole biti s nekim tko može popustiti njihove kočnice, biti autentičan i otkriti tko oni zaista jesu. Nema igre i pretvaranja. I  oni su spremni voziti bicikl – i ne izgledati savršeno na tom prvom spoju!

Čuvaju vam leđa

Život može postati dramatičan s vremena na vrijeme – koliko god bismo to htjeli izbjeći. Je li vaš partner nepokolebljiv u tome da vas podržava? Je li tu da vam pomogne da se prestrojite–bez obzira radi li se o lošem danu ili nečem daleko ozbiljnijem? Sluša li vas bez presude (ili kritike) kada vam je potrebno da vas netko sasluša? Onda ste vrlo blagoslovljeni.

Dijelite životne prioritete i vrijednosti

Ona možda voli vaniliju, dok vi volite jagodu, i to je u redu. Ali kada je riječ o temeljnim vjerovanjima, lijepa je stvar kada ste na istom. Cijenite li visoko stvari poput poštenja, velikodušnosti, zdravlja, obitelji i ljubaznosti prema drugima? Onda ste na pravom putu.

Imaju vlastite „stvari“ – i ne očekuju od vas riješiti svoje probleme

Svi imamo teret loji vučemo iz prošlosti. Spremnost da se s njim suočimo, radimo na njemu, prihvatimo ga i ne bojimo se potražiti način kako se poboljšati je vrlo poželjna osobina kod partnera. Takva osoba zna da je odgovorna za svoje izbore – i ne očekuje da ih vi ispravite ili popunite.

Izvor: EHarmony/Christian Post; Prijevod: Blaženka Š.