Evo kako možemo znati da u našem životu djeluje Duh Sveti

Svi žudimo za plodovima Duha, no kako možemo znati da ih uistinu imamo? Kako možemo znati da Duh Sveti djeluje u našem životu?

Kao vjernici, svi žudimo za plodovima Duha, no kako možemo znati da ih uistinu imamo? Pa i nevjernici mogu pokazivati ove osobine kada je u njihovom životu sve u redu. Devet plodova Duha Svetoga nije nešto što mi činimo, nego ono što jesmo, a to se u vjernicima vidi kada su okolnosti nepovoljne.

Dvije karakteristike nam mogu pomoći da prepoznamo ove osobine u našim životima.

Plodonosni vjernici nisu kontrolirani od strane njihova okruženja. Svi prolazimo kroz nevolje i patnje, no oni koji su ispunjeni Duhom ne gube svoje plodove zbog njihove situacije. Oni zadržavaju radost čak i kada ih poteškoće preplave. Ako im se netko obrati ružnim riječima, oni odgovaraju s nježnošću. Ako Duh Sveti kontrolira osobu, slobodan je proizvesti plodove bez obzira kakve okolnosti bile. Iako i vjernici mogu osjetiti bol, ljutnju, ili želju za osvetom, oni odabiru pouzdati se u Gospodina da će ih zaštititi i upravljati do kraja.

VIDI OVO: Tko je Duh Sveti i koja je Njegova uloga u životu kršćanina?

Plodonosni kršćani se nakon pada brzo oparavljaju. Ti vjernici nisu savršeni, ali su osjetljivi na uvjeravanja Duha, te su brzi u vraćanju Gospodinu tako što će se pokajati. U stvari, zahvalni su za ispravljanje i proslavljaju Gospodina, ne samo zato što im je otkrio njihovu slabost, već što ih je doveo poslušnosti.

Nitko sam po sebi ne može proizvesti ove osobine. Želja za većom pobožnošću to neće učiniti od vas. Preobrazba karaktera događa se kada se podredimo Bogu, tako što ćemo mu dati potpunu kontrolu nad našim životima. Samo tada će Duh Sveti biti slobodan da proizvodi plodove koji ostaju čak i u najdubljim i najmračnijim olujama.

Autor: Charles Stanley

NAJNOVIJE!