Ključ za život ispunjen radošću, mirom i pobjedom

Jeste li se ikada osjećali kao da želite odustati od kršćanskog života? Možda ste pokušali biti dobra osoba koju Bog od vas želi: ostvarili ste ono tiho vrijeme s Bogom kojeg redovito imate i tijekom kojeg se molite i čitate Bibliju. Ali i dalje vam se čini da iza jedne borbe stoji druga.

Zato vam se čini kao da nešto nedostaje, ili da možda život nije toliko lijep kao što se čini. Neka vam ovo bude utjeha: mnogi vjernici, uključujući mene, probili su se kroz razdoblja poraza.

Ključ za život ispunjen radošću, mirom i pobjedom nalazimo u Poslanici Galaćanima 5. Primijetite da nisam rekao da je to život u kojem nema sukoba, iskušenja ili patnje. To su sastavni dijelovi ljudskog stanja. Ali možemo se nad ovo izdići preko moći Duha Svetog.

VIDI OVO: Kako održavati radost Gospodnju u svom životu?

Zapravo, Galaćanima 5 nam jasno daju do znanja koliko je važno za vjernike da žive životom koji je ispunjen Duhom. Kada osoba vjeruje Isusu Kristu kao Spasitelju, tada je ona spašena i iz tame prelazi u svjetlost. Ali vjernici neće tada samo stajati.

Kao Kristovi sljedbenici, trebamo ići putem kojeg je utabao Duh Sveti, koji nam pomaže da se ne srušimo kada nam pokleknu noge, da se penjemo uz brdo bez umora i da se ponovno ustanemo nakon pada. Na Njega se oslanjamo kao svog Vodiča, Utješitelja i izvora snage.

VIDI OVO: Kada mislite odustati od svega što radite, sjetite se ovih riječi!

Osjećate li se kao da kroz poraz prolazite na koljenima, a ne hodajući na nogama? Na sreću, Duh Sveti je odmah uz vas i on za vas ima svo ohrabrenje i snagu koji su potrebni da se ponovno uspravite na noge. Naše putovanje s Kristom ne može se proživjeti u samoći – oslonite se na Božjeg Duha koji će vas voditi svaki dio puta.

Autor: Charles F. Staney; Prijevod: Ida U.; Izvor: Intouch.org