Koliko nas Isus voli?

Jeste li ikad razmišljali o ovom pitanju: koliko me Isus voli? Mnogi su u vezama i često se pitaju koliko ih voli supruga, suprug ili dijete.

Osjećamo se sretno kad nas ljudi vole, zar ne? Ljubav je najvažniji dio našeg bića. Osjećamo se blagoslovljeno i cjelovito kada smo u vezi s nekim tko nas voli. Pa opet pitanje: koliko me Isus voli?

Ljudski um nije dovoljno velik da bi u potpunosti shvatio Božju ljubav. Ta ljubav nadilazi spoznaju, neizmjerna je. Ona može biti veća nego što sami možemo shvatiti, ali nije nemoguće da je spoznamo.

“Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje.” (Ivan 15, 13)

Isus je rekao da nema veće ljubavi nego kad život položiš za prijatelja. To znači da se odričete sebe zbog nekog drugog. Bog nam je jasno pokazao svoju ljubav tako što je poslao svog jedinorođenog Sina da umre za naše grijehe.

VIDI OVO: Bez obzira što si učinio, Bog te ljubi i želi ti oprostiti

Bog Otac odrekao se onog najmilijeg da nas spasi. Isus je sišao na zemlju, znajući da će se žrtvovati i umrijeti za nas. To je savršena ljubav. Nije čekao da se pokajemo ili promijenimo, već se odrekao svog života za nas, čak i dok smo bili grešnici.

Biste li se vi odrekli svog života da spasite nekoga tko je cijeli život griješio protiv vas i činio stvari da vas povrijede? Mislim da ne bi, ali Isus je. Ostavio je sve što je imao i podnio nezamislivu muku i smrt da bi spasio tebe i mene.

Kad se pitamo: “Koliko me Isus voli?”, trebamo samo pogledati križ. Ispružio je ruke i rekao: “Ovoliko te volim.” Dao je svoj život da nam pruži novi život.

Jeste li svjesni koliko vas Bog voli?

Bog te ovoliko voli!

Objavljuje Novizivot.net u Ponedjeljak, 14. kolovoza 2017.

 

Tko ispovijeda da je Isus Sin Božji, Bog ostaje u njemu, i on u Bogu. I mi smo upoznali ljubav koju Bog ima prema nama i povjerovali joj. Bog je ljubav i tko ostaje u ljubavi, u Bogu ostaje, i Bog u njemu. (1. Ivanova 4, 15-16)

NAJNOVIJE!