Iščupati korijen grijeha
Foto: Unsplash

Pitajte sami sebe koji to korijen grijeha ulazi u vaše tijelo i i duh? Je li to pornografija, pohlepa, zavist, gorčina, strah od odbacivanja, osjećaj nevrijednosti, osjećaj nekorisnosti?

Isus nas je poučio: ”Ako te i tvoje oko navodi na grijeh, iskopaj ga!” (Mk 9,47). Znamo da se ne radi o našem tjelesnom oku, već o oku naše srca koje je puno požude.

No kako možemo iščupati nešto što godinama raste duboko u nama? Takve utvrde zahtijevaju vjeru da bi bile iščupane.

Ovo je zapravo Isusova poruka glede gorušičinog sjemena (Lk 17,6). On nam govori da po vjeri možemo iščupati svaki korijen grijeha u našem životu – čak i onaj radi kojega se Bog godinama s nama bavio.

Kako bismo mogli iščupati naš grijeh?

Jednom sam se pitao kako bismo mi mogli iščupati naš grijeh. Razmišljao sam o tom pitanju jedne noći dok sam bio na dopustu i dok sam šetao obalom.

PROČITAJTE: 10 načina kako nas grijeh zarobljava (i što nam je Bog dao na raspolaganju da se oslobodimo)

Osjećao sam da mi Duh Sveti govori: ”Davide, pogledaj gore na Velikog medvjeda. U svojoj vlastitoj snazi imaš toliko šanse da ukloniš grijeh iz svog srca kao što imaš šansu da preskočiš te zvijezde.

Novi nam savez pokazuje da smo mi u stanju iščupati čak i najdublji korijen grijeha, ali jedino pouzdanjem u Duha Svetoga.

S jednostavnim zrnom vjere možemo moliti: ”Oče, u svom si savezu obećao da ćeš pokoriti moje grijehe. Ti znaš sve o mom određenom grijehu. Radi njega si se godinama bavio mnoge. Sada tražim da se Ti pobrineš za njega. Ja ga mrzim i želim da budem iščupan. Vjerujem da ćeš Ti to učiniti, Gospodine.”

PROČITAJTE: Tajna za oslobođenje od grijeha koji se ponavlja

Isus kaže da će naš korijen nestati ako pokažemo takvu vjeru u Božja obećanja saveza: ”… i poslušao bi vas.” (Lk 17,6). u tom trenutku Duh Sveti čupa zli korijen i baca ga u more Božjega zaborava, i on nas nikada više ne proganja.

Autor: David Wilkerson