Kristali: Predmeti koje sotona koristi kako bi vas udaljio od Boga

Kristali ili ”sveto kamenje” za mistične namjene su predmeti koje sotona koristi s namjerom da vas udalji od Boga. 

Mnogi smatraju da kristali imaju tajanstvenu moć koja se može koristiti za iscjeljenja. Neki vjeruju da kristali mogu poticati duhovni napredak i da izazivaju pozitivne promjene u životu.

Upotreba ”svetog kamenja” za mistične namjene bila je uobičajena među poganskim narodima u biblijskim zemljama. Ovi amuleti izrađivani su u obliku malih privjesaka pričvršćeni za ogrlicu ili narukvicu. Ljudi su ih nosili kako bi se zaštitili od negativnih energija, od zla i povrede, i i zato da im donesu sreću.

Bog je ozbiljno opomenuo lažne proroke u Izraelu, koji su u otpalom stanju usvojili poganske običaje nošenja amuleta.

U Bibliji piše: Ovako govori Jahve Gospod: ‘Jao onima koje vezu poveze za svačije ruke i koje prave prijevjese za glave svake veličine da ulove duše! Mislite li uloviti sve duše mojega naroda a svoje duše sačuvati žive? … Zato ovako govori Jahve Gospod: ‘Evo me protiv vaših poveza kojima lovite duše kao ptice! Rastrgat ću sve to na vašim rukama i oslobodit ću duše koje time hvatate kao ptice! Poderat ću vaše prijevjese i oslobodit ću svoj narod da ne bude više plijen vaših ruku. I znat ćete da sam ja Jahve! (Ezekiel 13,18.20.21 JB)

VIDI OVO: 4 sotonistička simbola i njihovo značenje

Važno je da znamo kako je većina stručnjaka koji promiču liječenje kristalima upleteno u okultizam. Što Bog govori o bavljenju okultizmom? U Bibliji piše: Kad uđeš u zemlju koju ti daje Jahve, Bog tvoj, nemoj se priučavati na odvratne čine onih naroda. Neka se kod tebe ne nađe nitko tko bi kroz oganj gonio svoga sina ili svoju kćer; tko bi se bavio gatanjem, čaranjem, vračanjem i čarobnjaštvom; nitko tko bi bajao, zazivao duhove i duše predaka ili se obraćao na pokojnike. Jer tko god takvo što čini gadi se Jahvi. (Ponovljeni zakon 18,9-12 JB)

Čuda, znakovi i znamenja mogu često biti Sotonino djelo. U Bibliji piše: Dolazak Bezbožnika bit će, dakako, uz suradnju Sotone popraćen svakovrsnim silnim djelima, varavim čudesnim znakovima i svakovrsnim pokvarenim zavođenjem, namijenjenim onima koji propadaju za kaznu što nisu prihvatili ljubav prema istini da bi se tako spasili. (2. Solunjanima 2,9.10 KS)

Pravo ozdravljenje dolazi od Gospodina. U Bibliji piše: Blagoslivljaj Jahvu, dušo moja, i ne zaboravi dobročinstva njegova: on ti otpušta sve grijehe tvoje, on iscjeljuje sve slabosti tvoje; on ti od propasti čuva život, kruni te dobrotom i ljubavlju. (Psalam 103,2-4 JB)

Pri Isusovom drugom dolasku onima koji se bave okultizmom bit će zabranjen ulazak u slavni Novi Jeruzalem. U Bibliji piše: Blago onima koji peru svoje haljine tako da dobiju pravo na stablo života i da mogu ući u grad na vrata! Vani ostaju psi i vračari, bludnici i ubojice, idolopoklonici i svi koji ljube i govore laž. (Otkrivenje 22,14.15 KS)

NAJNOVIJE!