Kristova smrt na križu i sila uskrsnuća
Foto: Pixabay

Što nudi Kristova smrt na križu i sila Njegova uskrsnuća? Ovih sedam blagoslova vrijede za sve istinske kršćane. 

Križ je ostao prazan. Ubrzo nakon toga i grobnica. Možete pokušati sahraniti Silu, ali neće ostati tamo. Možete pokušati sahraniti Istinu, ali ona nije mrtva. Možete pokušati sahraniti Ljubav, ali ona se ne može obuzdati.

Isus je živ, odnio je pobjedu nad grijehom i smrti. A On je i dalje isti, čak i u svim danima nakon uskrsnog vikenda. Nikada se ne mijenja.

Osmislio je način kako možemo živjeti slobodno.

Nijedna druga istina u povijesti nema sposobnost promijeniti naš život i utjecati na našu budućnost poput ove. Ipak, toliko ljudi i dalje odlučuje odbiti Kristovu žrtvu i ljubav. Krist nam nudi izbor danas, a to će biti najbolja odluka koju bismo ikada mogli donijeti.

Što nudi Kristova smrt na križu i sila Njegova uskrsnuća:

1. Osigurava most, prolaz do Boga. Daje nam priliku održavanja osobnog odnosa sa samim Bogom koji nas je stvorio i koji nas voli više nego što to možemo zamisliti. Bez križa nema načina kako bismo mogli prijeći na drugu stranu odnosa s njim. Svi drugi načini bit će neuspješni. Isus je jedini način.

2. Osigurava priliku za oprost grijeha. Kroz cijenu koju je Isus platio na Kalvariji, imamo priliku da nam se naši vlastiti grijesi oproste. Uzeo je naš grijeh i sram na svoja ramena. Primio je udarce u naše ime, kako mi ne bismo morali patiti. Takva nevjerojatna ljubav. Tako nevjerojatna žrtva.

3. Osigurava slobodu svima onima koji vjeruju. Slobodu od okova grijeha. Slobodu od srama. Slobodu od straha. Slobodu od brige. Slobodu od beznađa. Slobodu od očaja. Slobodu od ovisnosti. Slobodu od krivnje. Slobodu od tame i vječnog odvajanja od Boga.

4. Osigurava novi život. Ne samo da nam je oprošteno i oslobođeno, nego imamo potpuno novi život i sudbinu po Kristu. Promijenjeni smo, iznutra. Obnavlja naš um. On mijenja naša srca i želje. Daje nam novu svrhu za svaki dan koji je pred nama.

5. Osigurava nam moć da živimo danas. Kad je Isus umro na križu i bio pokopan, stvari nisu stale ovdje. Konačan prikaz svega što križ pruža leži u snažnom Uskrsnuću našega Gospodina. On je pobijedio. Nije ostao mrtav. Njegova se moć probila i ta ista snaga živi i danas u nama. Kao vjernicima, Bog nam daje snagu Duha Svetoga, koji svakodnevno živi i djeluje u nama.

6. Omogućuje na pobjedu nad neprijateljem. Ne moramo se bojati njega ni njegovih napada. Dok živimo svjesni njegovih zamki, Kristova snaga, prisutna u našim životima pruža nam pokriće i zaštitu od njegovih zlih spletki. Nismo prepušteni sami sebi. Ne borimo se vlastitim snagama. Možemo čvrsto stajati u Moćnom imenu Isusa Krista.

7. Osigurava nam vječni nebeski dom. Nikad se ne trebamo bojati u vezi onoga što će se dogoditi kada umremo. U Kristu smo dobili dar vječnog života. Ova je zemlja samo naš privremeni dom. Bog priprema mjesto za nas, mjesto gdje ćemo živjeti s Njime, u vječnosti. Možete biti sigurni da će to biti nešto daleko bolje od bilo čega što smo ikada mogli zamisliti. 

A hvala Bogu koji nam daje pobjedu po Gospodinu našem Isusu Kristu!“ (1. Korinćanima 15, 57) 

Susret vjere i života: Dragi Bože, hvala Ti na velikom daru ljubavi i žrtve, kako bismo mogli živjeti slobodno. Hvala Ti na snazi križa i uskrsnuću. Molimo da istina svega ovoga duboko utone u naša srca i da nas zauvijek promijeni. Ispuni nas danas svojim Duhom. U Isusovo Ime, Amen.

Autorica: Debbie McDaniel; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Crosswalk.com

PROČITAJTE JOŠ: