Kršćanski filmovi se neprestano produciraju u posljednjih nekoliko godina. Godina 2018. ima na vidiku dosta obećavajućih filmova za kršćane. Stoga, ako ste tip koji uživa u filmovima s kršćanskom porukom, ovo su 10 filma zasnovanih na vjeri koja dolaze ove godine.

Zauvijek moja djevojka (Forever My Girl)

Glazbena country zvijezda Liam Page ima sve: ogroman uspjeh, fanove i veliku slavu. Ipak, kada se ova svjetovna slavna osoba nakon skoro desetljeća vrati kući, saznaje da gradić nudi mnogo više od starih uspomena. Njegova bivša zaručnica Josie izgradila je svoj život, a s njom ima kćer za koju tek sada saznaje. Liam se mora suočiti s posljedicama svojih postupaka i razmotriti put budućnosti. Hoće li se vratiti u život pun slave i bogatstva, ili će ostati i biti otac svojoj kćeri koja ga treba?

Samson

Prikazujući događaje koji se nalaze u knjizi o Sucima, Samson je neustrašivi mladi Izraelac kojeg je Bog izabrao kako bi zaštitio svoj narod od Filistejaca. Nakon što je izgubio svoju istinsku ljubav od strane okrutnog princa, Samson kreće u osvetničku misiju koja će spotaknuti njegovu predanost Bogu zbog divljih strasti u srcu. Kada napasnica Dalila konačno uspije u oduzimanju njegove snage, Samson se mora poniziti pred Gospodinom ako ponovno želi pobijediti.

Povezivanje (Connect)

Uz glumca Kirka Camerona, film Connect želi obogatiti obitelji i ohrabriti roditelje u današnjem društvenom okruženju. Uz činjenicu da većina djece i tinejdžera danas posjeduju vlastite smartphone, Cameron istražuje načine kako roditelji mogu pomoći svojoj djeci da isključe uređaje i stvaraju stvarne veze u svijetu oko sebe. Iz filma Connect svi kršćani mogu nešto naučiti.

Crtica u vremenu (A Wrinkle in Time)

Duhovna uvjerenja Madeleine L’Engle možda su neuobičajena, ali ipak imaju važnu ulogu u svim njezinim pisanjima. Sada njezin najbolji roman dobiva igrani film, a očekivanja ne mogu biti veća. Uz radnju koja se odvija u modernoj Americi, Crtica u vremenu prati mladu djevojku po imenu Meg Murry čiji je otac čudno nestao. Kada Meg pristupe tri duhovna bića pod nazivima gospođa Whatsit, gospođa Who i gospođa Which, saznaje da joj je otac u zatočeništvu u mračnom svijetu, a samo njegova djeca imaju moć da ga spase. Govori se da Crtica u vremenu nosi istu težinu kao i romani koje je napisao Lewis ili Tolkien. Tome se možemo samo nadati.

Mogu samo zamisliti (I Can Only Imagine)

Većina kršćana poznaje ovu nadahnutu pjesmu MercyMe, ali koliko ih je čulo nevjerojatnu istinsku priču iza nje? Na temelju života pjevača Barta Millarda, film oslikava Bartov duhovni put kroz zlostavljano djetinjstvo sve do oprosta. Ono što započinje s posrnulom turnejom uskoro se pretvara u zapanjujući trenutak Božje slave. Ovaj će film donijeti konačnu nadu gledateljima podsjećajući ih da nema boli koju Bog ne može iscijeliti.

Pavao, Kristov apostol

Još jedan film o životu biblijskog lika Pavla, Kristovog apostola, ispričat će priču o tome kako je Pavao od zloglasnog progonitelja kršćana postao jedan od najutjecajnijih apostola Isusa Krista. Pavla glumi glumac James Faulkner, dok bivša zvijezda iz filma Pasje, Jim Caviezel nastupa kao Lukin učenik. Prepun potencijala, ovaj nadolazeći film mogao bi predstaviti svu nadu, otkupljenje i oproštenje koji su pratili Pavlov duhovni put. Možemo se samo nadati da će film pravedno prikazati nevjerojatne događaje izrečene u Bibliji.

https://www.youtube.com/watch?v=fhDhUtwAXqo

Bog nije mrtav: Svjetlo u tami (God’s Not Dead: A Light in the Darkness)

Nesumnjivo ovaj serijal ima značajnu prisutnost u kršćanskim medijima. Treći nastavak, pod naslovom Bog nije mrtav: Svjetlo u tami, usredotočuje se na pastora Davea nakon što je pušten iz zatvora nadovezujući se na događaje iz prethodnog filma. Kada mu zbog rastuće društvene napetosti do temelja spale njegovu crkvu, razoren Dave preispituje svoju duhovnu odlučnost. Ožalošćen i slomljen sa svih strana, ovaj pastor uskoro otkriva kako se Kristova pobjeda može zadobiti čak i u najgorim okolnostima. Ponekad je vrijeme sve što trebamo da ozdravimo, obnovimo i ponovno se povežemo.

Marija Magdalena (Mary Magdalene)

Ovaj nadolazeći film zasigurno će izazvati i očekivanja i frustracije od strane kršćanskih gledatelja. Kao što ime sugerira, Marija Magdalena fokusira se na poznatu Kristovu sljedbenicu prikazujući njezin odnos s Isusom i njegovim učenicima. Prvi traileri pokazuju utjelovljenu Mariju (koju ovdje glumi Rooney Mara) kao pro-feministkinju koja se ne slaže s Petrom (Chiwetel Ejiofor) i ostalim vjernicima, što će zasigurno donijeti kritike. Ipak, film izgleda obećavajuće, a krajnje je vrijeme da netko istraži život ove fascinantne biblijske figure.

Nesalomljivi: Put do otkupljenja (Unbroken: Path to Redemption)

Nesalomljivi iz 2014. suočio je gledatelje s teškim životom olimpijca i vojnika II. svjetskog rata Louisa Zamperinija, koji je preživio užasne uvjete u japanskom logoru. No, to je samo pola priče, a Nesalomljivi: Put do otkupljenja želi izjednačiti rekord. Nakon povratka kući u Kaliforniju i ženidbe sa svojom dragom Cynthiom Applewhite, Zamperini se bori s PTSP-om i pati od stalnih noćnih mora. Kako gnjev i depresija prijete razaranju njegovog braka, Cynthia ohrabruje Louisa da prisustvuje konferenciji Billya Grahama 1949. kada se njegov život zauvijek mijenja.

Pastor (The Pastor)

Neka vas ne zbuni film pod istim imenom iz 2016. godine. U ovom još jednom filmu o vjeri pod vatrom glumi zvjezdana ikona kršćanskih filmova Kevin Sorbo. Radnja je smještena u zaboravljenom susjedstvu koje je preživjelo nasilje bande, a zajednica se bori i čvrsto drži svojih uvjerenja, budući da su tinejdžeri ciljani za regrutiranje bande. Međutim, dolazak jednog pastora sve mijenja.

Autor: Ryan Duncan; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Crosswalk.com