4 kvalitete koje pravi muškarac traži u svojoj budućoj ženi

Koje kvalitete pravi i dobar muškarac traži u svojoj budućoj ženi? Ima nešto posebno u pouzdanoj ženi koja odiše ljepotom i privlačnosti prema muškarcu.

Vidim da se podiže nova generacija muškaraca, koji u svojoj zrelosti i razboru shvaćaju da grudi, bikini i seksipil nemaju nikakvu vrijednost u jednadžbi zdravog i svrhovitog braka.

Ovo su kvalitete koje takvi pravi muškarci traže u svojim budućim zaručnicama:

Realnost: Ponekad je teško vjerovati da je biti “realan” muškarcima privlačno. Mislim da je nama ženama lako gledati plakate i časopise koji ispunjavaju naše misli sa umjetnom ljepotom i savršenim tijelima, te misliti da te realnost čini manjom od drugih. No, otkrila sam da prave muškarce privlače žene koje otkrivaju svoju prirodu. Moj muž mi uvijek kaže da sam najljepša kad sam svoja: prije nego šminka, frizura i moda oduzmu moju prirodu. Uvijek iznova od muškaraca čujem ovu istu stvar. Postoji nešto u ljepoti stvarne žene što daleko nadmašuje plastičnu verziju barbike, čemu mi žene toliko jako težimo i u što vjerujemo.

VIDI OVO: 8 ženskih osobina koje su muškarcima važnije od izgleda

No, muškarci jednostavno ne traže ženu koja je realna svojom pojavom, već realna u smislu tko je ona. Kad je u pitanju privlačenje pravog muškarca, nema potrebe glumiti. Oni ne traže ženu koja se pravi da ju zanima sport, automobili, seks, ili bilo što drugo što misli da njezin muškarac želi. Oni traže ženu koja će biti potpuno svoja…osobnost, zezanje, nedostaci, i sve ostalo. Dame, ovo su stvari koje vas čine jedinstvenima i koje vas razlikuju od ostalih žena. Prihvatite pravu sebe, i dozvolite neka sjaji.

Pouzdanje: Ima nešto posebno u pouzdanoj ženi koja odiše ljepotom i privlačnosti prema muškarcu. Žena koja je sigurna u sebe zna tko je i što vjeruje, i drži se toga u njezinim odnosima s drugima. Ona vjeruje u sebe, i zna da sama po sebi ima svoju vrijednost. Nju ne određuje njezin ljubavni status, njezin fizički izgled ili njezin seksipil. Ona ne vjeruje lažima da njezina vrijednost ovisi o tome što ona čini – već radije o tome tko ona jest. Zbog toga što je žena koja je sigurna u sebe svjesna da je njezina vrijednost ukorijenjena samo u tome tko je ona u Kristu, nema potrebe za koketiranjem okolo ili nametanjem.

Koketiranje i nametanje će zasigurno privući određeni tip muškaraca, ali cijeli vaš život morati ćete nastaviti koketirati i nametati se kako bi zadržali njegovo zanimanje za vas. Dame, ne znam za vas, ali takva dinamika odnosa je daleko više od truda i emocionalnog tereta da bih joj bila sklona. Nema potrebe za oskudnu odjeću i dekolte kada tragate za pravim muškarcem – zato što će pravi muškarac biti privučen onim tko ste vi – a ne onime što mu imate za ponuditi…i samo što nastavite biti svoji, biti će sve što trebate činiti da biste ga zadržali. To je ono što bi zdravi odnosi trebali biti.

VIDI OVO: 23 kvalitete žene koju vrijedi oženiti

Ljepota: Većina muškaraca će vam reći da im je važno da ih privuče druga strana. Problem u ovome je da ponekad, kao žene, ovo pogrešno protumačimo, pa mislimo da je put do muškog srca postizanje statusa super modela. Mučimo se emocionalno, fizički i psihički, pokušavajući se uklopiti u kalup za kojeg nikada ni nismo bile namijenjene. Onako kako ja razumijem – za pravog muškarca ljepota podrazumijeva puno više od fizičkog izgleda. Upoznala sam mnoštvo muškaraca koji su potpuno nezainteresirani za žene koje su prekrasne izvana, ali prazne unutra.

Pravi muškarci traže ženu koja prikazuje pravu ljepotu, ljepotu koja ne može biti pobuđena, izmišljena ili uljepšana. Oni traže ženu koja rezonira ljepotu dobrote, suosjećanja, humora, snage, ljubavi, radosti i nježnosti. Vjerovali ili ne, pravi muškarci su više zainteresirani za veličinu ženskog srca i uma od veličine njezinog struka. Stoga je ironično da naše društvo vrši pritisak na žene da zadržavaju svoj fokus na vanjštini – onome što je na kraju svakog odnosa najmanje važno. Za razliku od fizičke ljepote, prava ljepota ne može biti proizvedena…a to je jedino što će privući i zadržati srce pravog muškarca. O tome najbolje govori citat koji sam pročitala: “Pravi muškarac ne traži najljepšu ženu u svijetu, već ženu koja će njegov svijet učiniti najljepšim”.

VIDI OVO: 10 osobina duhovno zrele žene

Strastvenost: Dopustite mi razjasniti – postoji ogromna razlika između strastvene žene i emocionalne žene. Prva je vrsta oko koje se muškarci okupljaju, da bi kasnije od nje bježali…i nikada se više ne vraćali. Ako postoji nešto što čujem uvijek iznova od muškaraca, to je da žene trebaju biti manje emocionalno labilne. Muškarci, koliko god to ne želim priznati, mislim da ste ovdje na tragu nečega. Emocije su toliko važan dio ljudskog bića, za muškarce i žene podjednako. Ali mislim da ogroman problem nastaje unutar tendencije da žene dozvole svojim emocijama da ih vode. Za nas žene je važno da budemo vođene onim što znamo i usklađene s onim što osjećamo. Osjećaji nikada ne bi trebali voditi put.

No sada, nakon što smo govorili o tome što strastvenost nije, evo što ona jest – biti strastvena žena znači dozvoliti svom srcu i životu da te vode stvari koje imaju smisla, ulagati u ono što je dobro i živjeti svrhovit život. To znači biti žena čiji život ne određuju saloni noktiju, solariji i modni dućani – već žena koja živi za mnogo više. To znači imati ciljeve, vjerovati u snove, i držati se svojih vrijednosti. To znači da vas određuje i pokreće pravda, milosrđe, opraštanje, dobrota i milost. To znači težnja za iscjeljenjem u vašem vlastitom životu i svijetu oko vas. Živjeti strastveni život je važno, jer će se ta strastvenost izlijevati u svaki segment vašeg života – uključujući odnose.

VIDI OVO: 10 stvari koje žene čine, a odbojne su muškarcima

Vrijeme je za redefiniranje kvaliteta koje mi kao žene mislimo da trebamo imati da bismo zadivili muškarca. Vrijeme je da prestanemo izvlačiti seksipil, te počnemo vjerovati da pravo divljenje od strane muškaraca dolazi samo kad počnemo cijeniti same sebe. Pravi muškarci traže prave žene koje će odražavati kvalitete Boga koji je pun ljubavi – Boga koji nas je stvorio da budemo sigurne, strastvene, originalne – i ah, toliko predivne u svakom pogledu. Neka ga kao žene nastojimo odražavati u svemu što radimo.

Pravi muškarci, dođite i primite…

Autorica: Debra K. Fileta; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Truelovedates.com