Lažni doktor liječio stotine pacijenata u svojoj ordinaciji
Ilustracija: Canva

Više od 200 pacijenata u njemačkom gradu Leipzigu bili su žrtve prijevare lažnog doktora. Kako izvještavaju njemački mediji, pacijenti koji su posjetili ordinaciju pod imenom “Dr. Sascha Robert” bili su obmanuti.

Ovaj čovjek je izgradio lažnu ordinaciju opremljenu medicinskom opremom, uključujući i hitnu službu.

Protiv 35-godišnjeg muškarca podignuta je optužnica za prijevaru, tjelesne povrede i zloupotrebu vlasništva, izvještava Fenix magazin.

Samoproglašeni doktor radio je od srpnja 2020. do sredine veljače 2021., iako nije imao završeno medicinsko obrazovanje niti dozvolu za obavljanje liječničke djelatnosti.

“Pod nazivom ‘doktor’ izdavao je brojne potvrde o nesposobnosti za rad (bolovanja) i recepte pacijentima, u nekim slučajevima izravno davao lijekove i provodio liječenje,” objasnila je državna tužiteljica Christine Schumann.

Njemački mediji također navode da je dr. Sascha Robert davao injekcije i odlazio u kućne posjete. Nakon dojave, policija je u listopadu 2021. pretražila njegovu ordinaciju na Dieskaustraße u Leipzigu.

Ordinacija je izgledala uvjerljivo i bila je potpuno opremljena – imala je pult za konzultacije, krevete, i opremu za tretmane. Međutim, varalica nije platio ništa od te opreme! Optužnica ga tereti da je prevario dobavljače i pružatelje usluga iz 27 kompanija za ukupno 77.000 eura.

Policija je tražila pacijente i svjedoke; prije podizanja optužnice javilo ih se više od 200. Postoji mogućnost da je lažni liječnik liječio još više ljudi.

Navodi se da je lažni liječnik nastavio “liječiti” online nakon što mu je zatvorena ordinacija. Trenutno je dr. Sascha Robert u zatvoru zbog prethodne presude za prijevaru.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare