Lažni Mesija

Antikrist će biti lažni Mesija, premda će neki vjerovati da je on pravi Mesija. On će biti najgore utjelovljenje grijeha i pobune u povijesti.

Čuo sam za muškarca koji je kupio svojoj ženi predivan dijamantni prsten za Božić. No njegova je odluka zbunila njegovog prijatelja koji je rekao: „Ajme, kupio si joj dijamantni prsten? Mislio sam da je ona željela džip s pogonom na sva četiri kotača?“ 

„Pa, i jest“, odgovorio je, „No gdje ću pronaći lažni džip?“ 

Ako je nešto dobro, uvijek će postojati imitacija toga. I točno će to biti Antikrist. Prefiks -anti ne znači samo „protiv“, nego ujedno znači „umjesto.“ Tako će Antikrist biti lažni Krist kojeg je poslao sam sotona. On je imitacija pravog Isusa. 

Na Maslinskoj gori učenici su pitali Isusa: „Reci nam kada će to biti i koji će biti znak tvojega dolaska i svršetka svijeta?“ (Matej 24,3). 

Isus je odgovorio: „Pazite da vas tko ne zavede! Mnogi će doista doći u moje ime i govoriti: ‘Ja sam Krist!’ I mnoge će zavesti.“ (reci 4-5). 

VIDI OVO: BLIŽI SE KRAJ: Lažni Kristi se pojavljuju po cijelom svijetu

Antikrist će biti lažni Mesija, a neki će vjerovati da je on pravi Mesija. On će biti najgore utjelovljenje grijeha i pobune u povijesti. No on neće biti što neki očekuju. On će biti ljubazan, inteligentan, šarmantan, privlačan, zavodljiv i karizmatičan. On će čak riješiti problem na Bliskom Istoku. A onda će pokazati tko je on zapravo. 

Zašto onda pridati imalo pozornosti nekome tako zlom kao Antikristu? Jer Biblija sadrži više od 100 citata u kojima detaljno opisuje njegovu karijeru, nacionalnost, karakter, kraljevstvo i konačnu propast. Tako da mi moramo razumjeti koji je njegov cilj i što će pokušati učiniti. 

No zapamtite, koliko god to razdoblje bude tamno, Bog vlada nad svom povijesti. Povijest je Njegova priča. Bog drži sve uzde u rukama, a mi se ne trebamo bojati.

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Harvest.org

NAJNOVIJE!