Brojni lažni Kristi su se pojavili u različitim zemljama u cijelom svijetu, tvrdeći da su oni ispunjenje drugog dolazak Isusa. Dok mnogi slijede ove samozvane mesije, neki javno govore protiv ovih kultova, svjesni Kristovih riječi u Mateju 24, 5, “Mnogi će doista doći u moje ime i govoriti: ‘Ja sam Krist!’ I mnoge će zavesti.’’

Australija:

Alan-John-Miller
Alan John Miller

Također poznat kao AJ, Alan John Miller živi u Queenslandu u Australiji sa svojom partnericom Mary Luck. Miller tvrdi da se sjeća detalja iz svog “bivšeg života” kao Isus, a Luck kaže da je ona reinkarnacija Marije Magdalene. Oboje tvrde da su bili u braku u svom prošlom životu i imali kćer zajedno.

“Imam vrlo jasne uspomene raspeća, ali to nije bilo tako potresno za mene kao što je bio za druge poput Marije koja je bila prisutna”, rekao je Miller za Sky News prošle godine.

Ovo dvoje su pokrenuli organizaciju Božanska Istina, i pojavljivali su se na domaćim i međunarodnim televizijskim programima i govorili o Millerovim tvrdnjama da je on Mesija. Grupe od oko 100 ljudi ili više okupljaju se čuti ga kad govori na svojim seminarima, a neki sljedbenici iz cijele zemlje su ostavili svoje posjede i obitelji da budu bliže Miller-u.

Sibir:

Sergej Anatolyevitch Torop
Sergej Anatolyevitch Torop

Također poznat kao Vissarion, Sergej Anatolyevitch Torop počeo je tako što je sam sebe proglasio Isusovom reinkarnacijom, nakon što je dobio otkaz s posla prometnog policajca u Rusiji u 1990. On je osnovao Crkvu posljednjeg Zavjeta, koji kombinira različite religije zajedno, uključujući budizam, hinduizam i kršćanstvo.

Na posljednjem izvješću, Torop ima preko 5.000 sljedbenika, od kojih se neki okupljaju da slušaju samoproglašenog Mesiju kako govori. Njegove riječi su prikupljene u knjizi, koja obuhvaća 10 svezaka.

Torop, također poznat kao “Isus iz Sibira,” ima dugu kosu i nosi duge haljine. On govori sa jednog brda stojeći ispod kišobrana. Oko 2.000 njegovih sljedbenika živi u naselju u Sibiru posvećenom njegovom obožavanju.

Torop, 53 godina star, ima šestero djece iz dva braka. Razveo se od prve supruge, te oženio devetnaest godina staru djevojku, koja je navodno živjela s njim od kad joj je sedam godina.

“Ja nisam Bog. I to je pogreška, vidjeti Isusa kao Boga”, rekao je novinarima u 2002. “Ali ja jesam živa riječ Boga Oca. Sve što Bog želi reći, on kaže da kroz mene. ”

Brazil:

Alvarro Theiss
Alvarro Theiss

Također poznat kao Inri Cristo, Alvarro Theiss tvrdi još od 1979. kako je reinkarnacija Isusa Krista. On vodi Suprema Ordem Universal da Santmssima Trindade u Brazilu, gdje je također održava naselje u kojem žive njegovi sljedbenici, uglavnom žene.

Theiss, 66 godina star, nosi bijelu haljinu i platnenu “trnovu krunu.” Njegovi sljedbenici često nose plave uniforme s užetom vezanim oko struka. Theiss, i oni koji žive s njim u njegovom naselju, su vegani i uzgajaju svoje voće i povrće na imanju.

Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Venezuela su zabranile ulazak Theissu zbog njegovih tvrdnji i stavova, i obaj vladajući kultni vođa uhićen više od 40 puta. Theiss je pristaša pobačaja, a također govori i protiv kapitalizma.

“Život, kakav poznajemo – jedinstvo materije s duha – samo se događa kada novo-rođeni udahne zrak po prvi put”, rekao je jednom novinarima.

Theiss ima svoj 24-satni TV internet kanala koji emitira poruke samoproglašenog Mesije non stop.

“Moj zadatak je pripremiti izabranike, one koji prežive neminovni nuklearni pokolj koji će kulminirati na kraju ovog kaotičnog svijeta, za formiranje novog zemaljskog društva, koja će nastojati ispuniti Stvoriteljevu volju”, rekao je on.

Upozorenja:

Neki javno govore protiv takvih muškaraca koji tvrde da su Mesija, navodeći da je opasno pasti u ruke ovakvih.

“Isus je upozorio da će se u posljednjim danima pojaviti lažni Kristovi koji će se pretvarati da su Mesija i tvrditi da su spasitelj svijeta”. “Neposredno prije raspeća, Isus je propovijedao Njegovu veliku proročku propovijed u vezi sa važnim događajima koji će se desiti na kraju vremena neposredno prije Njegova drugog dolaska. Među tim događajima, kazao je, biti lažni proroci i lažni Kristovi. ”

On je upozorio: “Ako vam tada tko rekne: ‘Gle, evo Krista!’ ili: ‘Eno ga!’ – ne povjerujte! Ustat će, doista, lažni kristi i lažni proroci i iznijeti znamenja velika i čudesa da, bude li moguće, zavedu i izabrane.” “Eto, prorekao sam vam.” “Reknu li vam dakle: ‘Evo, u pustinji je!’, ne izlazite; ‘Evo ga u ložnicama!’, ne vjerujte.’’ naglašava ovaj sajt

“Tragično, oni koji su u posljednjim danima prevareni ovim lažnim Kristovima će iskreno sebe smatrati pravim vjernicima, aktivno služeći Kristu”, nastavlja članak. “Oni će čak i prorokovati u ime Isusovo, istjerivao demone u Isusovo ime, i raditi razna čuda u njegovo ime. Ali oni služe lažnom Kristu, a ne stvarnom Isusu.”

IZVORChristiannews.net