NaslovnicaVijestiSvijetLiječnici su od supruge tražili odobrenje da ga skinu s respiratora, a...

Liječnici su od supruge tražili odobrenje da ga skinu s respiratora, a on je “ustao iz mrtvih”

Liječnici su od supruge tražili odobrenje da zbog uništenih pluća njezinog supruga skinu s respiratora. Ona je odbila, a on je “ustao iz mrtvih”.

Adam Banks (39) iz Yorkshirea, koji se dugo borio s koronavirusom i praktično “ustao iz mrtvih” ponovo je počeo hodati i govoriti, iako mu liječnici nisu davali nikakve šanse, naprotiv.

Komisija je predložila da ga skinu s respiratora jer su mu pluća bila gotovo uništena nakon pet tjedana provedenih u komi.

Njegova supruga Marie odbila je takvu mogućnost, kazala da će se boriti dok god bude bilo i tračka nade, a njezin potez ispostavio se kao ispravno rješenje.

– Marie je odbila i molila liječnike da me nastave liječiti. Pluća su mi bila 90 posto uništena, a u roku od nekoliko dana bio sam priključen na respirator – rekao je Adam, koji je u siječnju ove godine obolio od teškog oblika Covida, ispričavši tešku borbu za život u bolnici James Cook u Lesteru.

VIDI OVO: Kako izbjeći upalu pluća tijekom koronavirusa? Doktor savjetuje što činiti

Adam Banks
Foto: Evening Gazette

Kada se probudio, osjećao se kao da halucinira

Budući da je dosta vremena proveo u komi, gotovo da se i ne sjeća opake borbe. Kada se probudio, osjećao se kao da halucinira, jer je bio doziran jakim lijekovima.

– U jednom trenutku sam pomislio da me liječnici i medicinske sestre pokušavaju ubiti lijekovima, pa sam ih prestao uzimati jedan dan i odmah mi je bilo loše. Nisam jeo dva i pol mjeseca, a glasnice su mi se osušile. Dva tjedna sam proveo na intenzivnoj njezi da ponovno skupim snagu i naučim hodati – rekao je Adam, koji je čudom preživio, prenosi Daily Mail.

Otpušten je iz bolnice 19. travnja, ali je znao da ga čeka dug put do oporavka i drago mu je što se te dogodilo njemu, a ne nekom od njegove obitelji.

VIDI OVO: 7 ranih znakova koronavirusa

Bili su uvjereni da će mu dati malo kisika, a on je brzo završio na respiratoru

Njegova supruga kazala je da je i ona prolazila kroz pakao i da nije znala šta će se dogoditi iz minute u minutu.

– Bila sam uvjerena da će mu u bolnici dati malo kisika i pustiti ga kući. Nisam znala da će mu pluća tako brzo biti uništena i da će liječnici doći u situaciju da me pitaju za odobrenje kako bi ga skinuli s respiratora. Ljudi koji su radili u bolnici postupili su profesionalno, dali su maksimum i to je urodilo plodom. Zahvalna sam im na svemu – zaključila je Marie Banks.