Lopov je pokušao provaliti u stan starice, no ubrzo je shvatio s kime ima posla

Lorenza Marrujo (68) više od 20 godina je trenirala borilačke vještine. Kada je muškarac pokušao provaliti u stan njezine susjede, ubrzo je shvatio da nije dorastao ovoj opasnoj baki!

Lopov koji je provalio u stan Elizabeth McCray (82) u Kaliforniji nadajući se lakom plijenu, brzo je na bolan način saznao da je donio krivu odluku. U pomoć je starici pritekla Lorenza koja ima crni pojas u jiu jitsuu. Iako je visoka samo 150 centimetara i teška 45 kilograma, Lorenza je bez problema svladala provalnika koji je napao njezinu susjedu.

Čula je vrisak u susjedinom stanu

Za američki CBS Lorenza je ispričala kako je čula vriskove susjede kojoj je muškarac upao u stan, zgrabio je i protresao, a ona je zbog toga pala na pod. Zgrabila je bejzbolsku palicu i pritekla joj u pomoć.

“Ugurala sam se između njih dvoje, skočila sam na njega i počela ga udarati. Ustao je i htio mi zavrnuti ruku, ali umjesto toga sam ja izvrnula njegovu. Počeo je vikati da ga ozljeđujem, a ja sam mu rekla da me nije briga što mu se događa jer nije imao pravo napasti staricu”, ispričala je Lorenza.

Njezine su borbene vještine šokirale i susjedu koju je obranila

“Nisam očekivala da će ta mala žena biti toliko hrabra. Rekla sam joj da pazi jer bi nas on mogao ubiti, a ona je odgovorila: ‘Ne večeras'”, rekla je Elizabeth.

Starica je nakon napada primljena u bolnicu, no otpustili su je već idući dan. Napadač Donald Robert Prestwood (59) uhićen je zbog sumnje za napad na stariju osobu, a dodijeljena mu je jamčevina od 150.000 dolara.

“Gospodin je snaga moja i štit moj. U njega se srce moje pouzdalo, on mi pomognu.” (Psalam 28, 6-7)