Majka je čitala kćeri Bibliju kada se dogodilo nezamislivo, na mjestu je bila mrtva

U Illinoisu je zalutali metak ubio majku Melanie Yates dok je čitala Bibliju svojoj kćeri. U toj teškoj tragediji, ožalošćena se obitelj drži svoje vjere u Isusa te znaju da će se ponovno sresti s Melanie u nebu. 

Melanie Yates i njezin suprug, Daniel, stavljali su svoje dvije kćeri na spavanje kada se dogodilo nezamislivo. 

Daniel je bio u jednoj sobi te je ušuškavao njihovu 2-godišnju kćer, Evelyn. Za to je vrijeme Melanie bila u drugoj sobi sa svojom 7-mjesečnom kćeri Lydiom

Dok je 23-godišnja majka čitala Bibliju svojoj kćeri, zalutali metak s ulice ju je usmrtio. Iako policija ne vjeruje da je Melanie bila meta napada, ona je postala žrtva. 

Metak je pogodio djevojčicu u glavu

Daniel je prvo pomislio da je čuo vatromet. No, kada je otišao po Melanie vidio je da je riječ o metku koji ju je pogodio u glavu. 

Iako je hitna pomoć brzo stigla te su prevezli Melanie u bolnicu, ona je slijedeći dan preminula. Obitelj je ostala potpuno skrhana. 

Zbog takvih neočekivanih nesreća na usta često dolazi pitanje „zašto?“ Naravno, nikada nećemo moći razumjeti ovakve tragedije dok ne dođemo u nebo. 

Zbog toga je vjera jako važna. A obećanje vjere pomaže obitelji Melanie Yates da prežive to užasno razdoblje. 

„Imamo nade te smo sigurni da je ona sada u nebu s Isusom i da ćemo ju ponovno vidjeti jednog dana“, rekla je njezina majka, Lam Calderon, „Toga se držimo.“ 

VIDI OVO: 5 biblijskih citata kada se osjećate slabo ili umorno

Vjera je duboko ukorijenjena u obitelji

Vjera je nešto što je duboko ukorijenjeno u Melanienoj obitelji. Zapravo, kada je preminula, Melanie je čitala Bibliju svojoj kćeri kao što su za nju činili njezini roditelji. 

„Tako smo odgojili svoju djecu“, rekla je Lam, „Čitali smo im dok su nam bili u utrobi. Znali smo da će imati vječno spasenje ako vjeruju u Isusa.“ 

Melanie se udala za Daniela kada je imala 18 godina nakon divne veze koja je jako rijetka u današnje vrijeme. Daniel je pitao Melanienog oca smije li hodati s njom te je poštivao sva pravila koja su njezini roditelji postavili. 

„Pitao me je koja su nam pravila, a ja sam rekao da ne smiju biti sami zajedno“, rekao je Melanien tata, Shawn Calderon, „Počeli su hodati. Slali bi nam poruke kada su išli u vožnju ili kada bi bili u kinu.“ 

U brak su stupili godinu dana kasnije. 

Par je sanjao o velikoj obitelji – no taj je san prekinut nakon Melaniene iznenadne smrti. 

„Željela je veliku obitelj, a ima samo dvije kćeri“, rekla je Lam, „Željela je petero ili sedmero djece.“ 

Dok ožalošćena obitelj gura naprijed, zajednica im čuva leđa. Humanitarnom akcijom za pomoć Danielu koji je ostao sa dvoje male djece skupljeno je preko 100 000 dolara. 

Iako je nemoguće razumjeti takvu tragediju, obitelj pronalazi utjehu u činjenici da je Melanie preminula s vjerom u Gospodina. 

„Svatko tko je znao Lanie zna da je voljela Isusa svim svojim bićem“, napisao je njezin brat, „Nema sumnje da je ona sada u Raju.“